Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Επειδή και αυτά πρέπει να τα σκεφτόμαστε.

   Ας απολαύσουμε ένα νέο δείγμα "επίθεσης" ενάντια στη πρόσφατη performance μου "Περί ανθρωπίνων". Από τον φίλτατο και αυτοαποκαλούμενο "εγκεφαλικά νεκρό". 




   Ο συγκεκριμένος κύριος, με έβαλε σε σκέψεις, περί της δημιουργίας ενός ελιτιστικού ,ενδεχομένως, χαρακτήρα στο τομέα της τέχνης και κατά πόσο αυτό προκαλείται από όλους εκείνους, οι οποίοι με τόση ευθυμία και προθυμία, βιάζονται να αυτό-αποκλειστούν από ένα φάσμα-πεδίο-χώρο, και κατά πόσο δημιουργείται, από τους ίδιους τους καλλιτέχνες ή κοινωνούς και "εμπόρους" τέχνης. Επίσης, τέτοιας ποιότητας επιθετικές σκέψεις και δηλώσεις, δεν μπορούν παρά να με κάνουν να τις συνδέσω με τη μαζοχιστική φύση του είδους μας. Η ηδονή της οδύνης του αυτότραυματισμού και της αυτοκαταστροφής.



   Η Τέχνη, απευθύνεται και αναφέρεται σε όλους και όλα. Από κει και πέρα, ο καθένας μας με προσωπική ευθύνη και πρωτοβουλία, δύναται να συμμετέχει σε κάθε είδους καλλιτεχνική συνομιλία ή όχι. Κανείς δεν σε απέκλεισε και δεν μπορεί να σε αποκλείσει από κάτι, εφόσον παλεύεις συνεχόμενα για την ανοιχτότητα και την μεγαλοσύνη του πνευματικού σου επιπέδου. Εσύ από μόνος σου "απαγορεύεις" διάφορες και διαφορετικές "εισόδους"στον μικρό εαυτό σου. 

   Κατανοώ ωστόσο, το φόβο του να αποδεχτεί κανείς και να αρχίσει να χτίζει την πνευματική του ελευθερία. Μεγάλο βάρος και τραγικότητα θα συναντήσει εκεί. Σε σχέση με την βολική καθημερινότητα του η οποία σκύβει με κάθε αφορμή και γλύφει τα σάπια πόδια του εκάστοτε δυνάστη. Ένα μαζικό σύνδρομο Στοκχόλμης που περιλούζει τις πλειοψηφίες και τις αποδεσμεύει από κάθε είδους ευθύνη. Και κατά συνέπεια, σας περιμένει μια θέση στο παράδεισο.
   
   Μια προσωπική μου συμβουλή ωστόσο, που ίσως ελαφρύνει κάποιες ψυχές, είναι το να ανοίξουμε ένα βιβλίο -κατά προτίμηση το δικό μας βιβλίο- και διαβάζοντας να ρίξουμε τον καλύτερο αυνανισμό της ζωής μας. 
   
   Αξίζει να τα σκεφτούμε όλα αυτά... ο καθένας μας κοιμάται μόνος του έτσι και αλλιώς.  Και η λησμονιά έρχεται πάντα με τίμημα.

Ακολουθεί το σχόλιο.

---------------------------------------------------------


EgefalikaNekros 49 minutes ago · 

"φιλαράκι στειρωση χρειαζεσε μη πω ευθανασία... το έργο σου ειναι μια ντροπή και δεμια σχεση εχει με τον καρκίνο του μαστού που ειναι μια αληθινή αρρώστια και οχι κάλπικη σαν την δουλεια σου αν και προκαλεί τον ίδιο πόνο με την performance σου."






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου