Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Tο REM brand name project στο ART22

Rem Brand Name – Η γνησιότητα του καλλιτέχνη, μια έκθεση με πολύ ταλέντο και μεγάλες υποσχέσεις

1017618_3122654682775_20177703_nΤελικά δεν είναι μια απλή καλοκαιρινή έκθεση. Τα παιδιά από τη Φλώρινα είχαν έμπνευση και μας παρουσίασαν μια έκθεση που ικανοποιεί όλους όσους θέλουν να «αγγίξουν» και να «γευτούν» τη ζωντάνια που μπορούν να προσφέρουν νέοι καλλιτέχνες. «Rem Brand Name – Η γνησιότητα του καλλιτέχνη» είναι ένα εικαστικό
project του Μακρύ Οχήματος και των φοιτητών του εργαστηρίου ζωγραφικής ΤΕΕΤ Φλώρινας και βασίστηκε πάνω σε μια πρόταση του φοιτητή Γαβριήλ Φτελκόπουλου.
Η έκθεση ήταν έτσι όπως την περιμέναμε. Γνωρίσαμε και συστηθήκαμε με νέους καλλιτέχνες που τώρα ξεκινούν στο δύσκολο δρόμο της δημιουργίας, της καταξίωσης της αναγνώρισης. Αυτές τις μέρες ο ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ είναι μια αίθουσα που ξεχειλίζει από ταλέντο. Φιλοξενεί μια έκθεση από αυτές τις εκθέσεις που μας γεμίζουν με αισιοδοξία για το μέλλον της εικαστικής δημιουργίας στον τόπο μας. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με αρκετούς από τους νέους εικαστικούς και πραγματικά το απόλαυσα. Με τεκμηριωμένες θέσεις, κατασταλαγμένες απόψεις, υποστηρίζουν με «εντιμότητα» και ξεκάθαρες αναφορές το έργο τους.
Χάρηκα και τον Χάρη Κοντοσφύρη, καταξιωμένο εικαστικό, επίκουρο καθηγητή στο ΤΕΕΤ Φλώρινας που είναι και η ψυχή της έκθεσης. «Μέλισσες» γύρω του οι νέοι καλλιτέχνες και αυτός πραγματικός δάσκαλος. Ακόμη και την ώρα της ξενοιασιάς των εγκαινίων, η δημιουργική συνάντηση δασκάλου – μαθητών είχε τον πρώτο λόγο.
Εξίσου χάρηκα και τη Δήμητρα Σιατερλή που κι αυτή παρούσα στην έκθεση των μαθητών της, μας παρουσίαζε με περηφάνια τη δουλειά τους.
IMG_4120

Γιώργος Κεβρεκίδης
Ο νεαρός καλλιτέχνης μπροστά στα δύο έργα με τα οποία έλαβε μέρος στην έκθεση. Σε πρώτο πλάνο μια προσωπογραφία. Καθαρή, φωτεινή, με αδρές γραμμές από ένα ταλαντούχο νέο ζωγράφο.




IMG_4122

Αμαλία Παπαδοπούλου
Με ένα έργο μεικτής τεχνικής, κολάζ με ζωγραφική, κάτι που το υπηρετεί με ιδιαίτερη επιτυχία και ευαισθησία. Αυτή την περίοδο εκθέτει «στου Στράτου» στη Φωκίωνος Νέγρη.





IMG_4123

Χριστιάνα Γαροφαλίδου
Πήρε μέρος με τρία έργα της. Εδώ μια πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση με ακριλικό σε καμβά και κλωστές. Επηρεασμένη από την ελληνική μυθολογία έχει ήδη ολοκληρώσει μια σειρά από αναφορές στον Όμηρο και μία ενδιαφέρουσα τριλογία βασισμένη στα αετώματα του Παρθενώνος. Οι συμβολισμοί έντονοι δίνουν στο θεατή τη δυνατότητα αποκρυπτογραφήσει αναφορές και μηνύματα.


IMG_4125

Ελωίζος  Θεμιστοκλέους
Με πολύπλευρη δραστηριότητα, παρουσίασε στην έκθεση τρία έργα. Μία κατασκευή με γύψο, άμμο και σίδερο και δύο πίνακες. Γιος του ζωγράφου και γλύπτη Χαράλαμπου Θεμιστοκλέους, ο Ελωίζος μυήθηκε νωρίς στα μυστικά της εικαστικής τέχνης. Μυστικά που μοιάζει να κατέχει γερά.


IMG_4126



Μάγδα Χριστοπούλου
Με ένα έργο εκπροσωπήθηκε στην έκθεση η νεαρή καλλιτέχνιδα. Προσέλκυσε όμως το ενδιαφέρον των επισκεπτών με την άρτια τεχνική της και τον καφκικό της συμβολισμό.


                                                                                                              IMG_4128

Ειρήνη Ολυμπίου
Κατέθεσε μια ξεχωριστή πρόταση στην έκθεση. Ώριμη, ενδιαφέρουσα ποιητική. Άλλωστε οι νέοι είναι ποιητές. Και οι αληθινοί καλλιτέχνες ποιητές για όλη τους τη ζωή…




IMG_4127

Μάρα Δημοπούλου
Παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα φιγούρα. Φτιαγμένη με ευαισθησία και αρτιότητα απέσπασε καλές κριτικές και εντυπώσεις






1000098_3132136039803_315389732_n
Συζήτηση με τον Χάρη Κοντοσφύρη, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Ηλέκτρας Δούμα. Η έκθεση είναι κίνηση εξωστρέφειας, μας είπε επ. καθηγητής του ΤΕΕΤ Φλώρινας και με ιδιαίτερη περηφάνεια μας επανέλαβε ότι όλο το project είναι ιδέα του Γαβριήλ Φτελκόπουλου
IMG_4117
Ιδιαίτερα χαρούμενος με την επιτυχία της έκθεσης ο Πέτρος Δούμας υποδέχεται τη χαράκτρια Δήμητρα Σιατερλή, που χάρηκε και περηφανεύτηκε για τη δουλειά των μαθητών της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου