Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Eορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στο πλέξιμο


Εκδήλωση για την ολοκλήρωση της δράσης "Ελάτε να πλέξουμε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, γιατί είναι οικογενειακή μας υπόθεση".

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, στις 18:00, η διαδραστική έκθεση "Ελάτε να πλέξουμε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, γιατί είναι οικογενειακή μας υπόθεση" του Γιώργου Τσακίρη, καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, ολοκληρώνεται με άλλη μια εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στο πλέξιμο.

  Η δημιουργική διαδικασία, που ξεκίνησε πανηγυρικά στις 18 Μαΐου, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, φτάνει στο τέλος της. Στο διάστημα αυτό όλοι όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα είχαν την ευκαιρία να πλέξουν στην κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα υποδοχής του Μουσείου, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές και ποικίλα υλικά, μεταξύ αυτών και αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Πάνω από 1100 άτομα κάθε ηλικίας, μεταξύ αυτών 126 εικαστικοί καλλιτέχνες, έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής στη διαδραστική έκθεση, καταθέτοντας τα έργα και κυρίως τη δημιουργική τους διάθεση. Το τελικό εικαστικό αποτέλεσμα παρουσιάζεται ένα μήνα αργότερα, στις 18 Ιουνίου, δίνοντας αφορμή για μια δεύτερη γιορτή, στην οποία συμμετέχουν εικαστικοί καλλιτέχνες και μουσικοί.

Διάρκεια εκδήλωσης: 18:00 – 20:00

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Στεριανός Στράτος και Το μουσικό σύνολο "Ολιγόχορδα" (Βασίλης Κασούρας, Γιάννης Κολοβός), που θα ερμηνεύσει κλασική οργανική μουσική Ρωμιών συνθετών της Κωνσταντινούπολης (17ος – 20ος αι.).

Στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί εικαστικό δρώμενο με τίτλο "Δια πέρασμα" από τις εικαστικούς Δαμιανού Γεωργία, Δημητράκη Χριστίνα, Λαμπροπούλου Αικατερίνη, Σαμαρά Άννα -Μαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου