Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Art21 - 100 Artists Σύγχρονες Εικαστικές Συναντήσεις στην ΑθήναTo εκπαιδευτικό - πολιτιστικό αφιέρωμα με τίτλο  Art21 100 Artists θα παρουσιαστεί στις 19 και 21 Ιουνίου 2013 στο CAMP Contemporary Art Meeting Point με τη συνεργασία της Αμερικανικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Art21 και την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α στην Αθήνα.


Ένα πλούσιο παιδαγωγικού χαρακτήρα αφιέρωμα που ξεδιπλώνει τις εξελιξεις στη σύγχρονη τέχνη όπως έχει διαμορφωθεί από τις αρχές του 2000 μέχρι σήμερα θα παρουσιαστεί μέσα από μια σειρά συναντήσεων – προβολών στο κέντρο της Αθήνας καθ’ ‘ολη τη διάρκεια του 2013.  

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της έκθεσης ZOOTROPE στο CAMP θα προβληθεί τo επεισόδιo με τίτλοTransformation (Mεταμόρφωση) όπου παρουσιάζονται οι καλλιτέχνες Paul McCarthy, Cindy Sherman, Yinka Shonibare την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 21:00 και το επεισόδιο Compassion (Ευσπλαχνία) στο οποίο συμμετέχουν οι William Kentridge, Doris Salcedo, Carrie Mae Weems την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2013 στις 21:00.

Κατά τη διάρκεια των προβολών Art21 100 Artists στην Αθήνα οι Laurie Anderson, Louise Bourgeois, James Turrell, Barbara Kruger, Michael Ray Charles, Matthew Barney, John Waters, Kiki Smith, Trenton Doyle Hancock, Mike Kelley, Hiroshi Sugimoto, Richard Tuttle, Laurie Simmons, William Kentridge, Jeff Koons,  Paul McCarthy, Cindy Sherman, Ai Weiwei,  Lynda Benglis, Marina Abramović και 100 συνολικά καλλιτέχνες παρουσιάζονται και μιλούν για το έργο τους μέσα από 24 ωριαία ντοκιμαντέρ τα οποία είναι αφιερωμενα σε διαφορετικές θεματικές ενότητες που αποτελούν πεδία έρευνας ή αναφοράς στη δουλειά του εκάστοτε καλλιτέχνη.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα εξασφαλίσουν την άμεση γνωριμία μας με σημαντικούς Αμερικανούς αλλά και διεθνείς εικαστικούς, συστήνοντας μας τον τρόπο που εργάζονται, τις σημαντικότερες εκθέσεις τους, τη σχέση τους με το κοινό αλλά και τη στάση τους απέναντι στις κοινωνικές εξελίξεις του 21ου αιώνα.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις, με εξαίρεση την
Art-Athina, είναι ελεύθερη ενώ στην ελληνική ιστοσελίδα της διοργάνωσης 100artists-athens.tumblr.com θα αναρτάται το πρόγραμμα των προβολών καθώς και φωτογραφικό υλικό από τις διοργανώσεις. Οι προβολές στο CAMP θα πραγματοποιηθούν με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Επίσης το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί και από συζητήσεις και ομιλίες με καλλιτέχνες, ιστορικούς τέχνης και σπουδαστές.

Περισσότερες πληροφοριες:

Κίκα Κυριακάκου (kika.kyriakakou@yahoo.com)

Αrt21 Access Partner
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Transformation
Καλλιτέχνες: Paul McCarthy, Cindy Sherman, Yinka Shonibare
Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 21:00

Compassion
Καλλιτέχνες: William Kentridge, Doris Salcedo , Carrie Mae Weems
Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 στις 21:00.

ΧΩΡΟΣ:
CAMP Contemporary Art Meeting Point
Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2, 
Πλ.Κοτζιά, 105 51 Αθήνα
Τ:  210 3247679

EIΣΟΔΟΣ: Ελεύθερη

Οι προβολές θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα και χωρίς υπότιτλους.

Οι εκδηλώσεις είναι μέρος του προγράμματος Art21’Access 100 Artists, μια γιορτή της σύγχρονης τέχνης  μέσω του προγράμματος Art in the Twenty-First Century, υπό τη χορηγία του Art21, art21.org.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου