Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

PROJECT ΟΜΑΔΑΣ NO-EGO για την συνεργατική παρουσίαση στο πρότζεκτ του Ν. Χαραλαμπίδη στην 3η Μπιεναλε της Αθήνας





PROJECT ΟΜΑΔΑΣ NO-EGO (Καλών Τεχνών Θεσσαλονικης 2ο εγαστήριο)

1. ΑΡΜΑ KSERO

Βάσει της ασπρόμαυρης φωτογραφίας SOSIAL GYM, που πληροφορηθήκαμε ότι απεικονίζει το ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ το οποίο παρουσιάστηκε στους ολυμπιακούς αγώνες του '36 στο Βερολίνο, μας ζητήθηκε μακέτα διαστάσεων μέχρι 1,20 μήκος, η οποία να συνομιλεί με τη φωτογραφία και να υπάρχει συνθετική και εννοιολογική αρμονία.

Οι διηγήσεις και τα αναγνώσματα του παρελθόντος μας οδήγησαν στo άρμα KSERO, που αποτελείται από άναρχα τοποθετημένα πολλά ζευγάρια παπουτσιών. Το εντυπωσιακό στην αρματοδρομία του καλλιτέχνη κου Ν. Χαραλαμπίδη βρίσκεται ότι ως αρματοδρομία θυμίζει τις πορείες των προσφύγων από ένα τόπο σε άλλο, κομβόι αυτοκινήτων, κομβόι ανθρώπων κλπ. Από αυτή την διήγηση ή την εικόνα του παρελθόντος κρατάμε τα παπούτσια.

Η επιλογή του άρματος KSERO έρχεται να απαντήσει στο σύγχρονο άνθρωπο:

· Στον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας του ως μετανάστη, ως άστεγο, ως πρόσφυγα.

· Στην υποβίβαση του σε ζωώδη κατάσταση.

· Την αντιμετώπιση της ανθρώπινης οντότητας ως αγέλη.

2. MNHMEIO KSERO (ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ)

Νιώσαμε την ανάγκη να απαντήσουμε στο άρμα του Χίτλερ και η απάντηση έρχεται από το Μνημείο KSERO.

Η επιλογή του συγκεκριμένου έργου προκύπτει σαν απάντηση στο Χιτλερικό SOSIAL GIM η οποία αποτελεί μια παρελθοντική κοινωνικοπολιτική κατάσταση, που συνομιλεί σε ένα έργο όπου η κουκούλα σαν στάση πλέον, απαντά σε επίκαιρα ζητήματα συμπεριφοράς και αξιών του σύγχρονου ανθρώπου.

Ως παροντική κοινωνικοπολιτική κατάσταση προτάσσουμε τις κουκούλες KSERO για να επικαιροποιήσουμε ζητήματα συμπεριφοράς και αξιών του σήμερα.

Θέτει και σχολιάζει, την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να καλυφθεί πίσω από μια κουκούλα/e-profil προκειμένου να διαμαρτυρηθεί, να διεκδικήσει, να κατακτήσει, να οικειοποιηθεί κλπ.

Η χρήση του λεκτικού KSERO, το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενο έργο από μέλος της ομάδας, σχολιάζει την σύγχρονη εξελισσόμενη κοινωνία που με την υπερπληθώρα πληροφοριών οδηγεί σε μια αναξιόπιστη και ελλειπή γνώση.

Η παραπάνω εγκατάσταση πλαισιωνεται με την performance (video που σας έχει αποσταλεί).

Στην performance παρουσιάζεται απαγγελία κειμένου συνοδευόμενο με αυτοσχέδια φωνητικά που θα συντάχθηκαν από μέλη της ομάδας.

ευχαριστούμε

ομάδα NO-EGO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου