Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Παλαιολιθίκη κουζίνα!

















Το πρώτο εστιατόριο «Παλαιολιθικής κουζίνας» στην Ευρώπη απέκτησε το Βερολίνο. Το «Sauvage» έχει για λογότυπο έναν άνθρωπο των σπηλαίων και αυτοσυστήνεται ως εστιατόριο που χρησιμοποιεί αυστηρά και μόνο βιολογικά προϊόντα. Άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του εκεί που παλαιότερα στεγαζόταν ένας οίκος ανοχής στη συνοικία του Νόικελν.


Προσφέρει πιάτα που απολάμβαναν οι άνθρωποι στην παλαιολιθική εποχή, απογυμνωμένα, από επεξεργασμένα προϊόντα και σύγχρονες πρώτες ύλες. Εν ολίγοις, εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρι, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Αντιθέτως τα ζυμαρικά, η ζάχαρη, το ψωμί, το ρύζι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι "απαγορευμένα".


Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Μπόρις Λάιτε Πόκο επιμένει ότι η υιοθέτηση παλαιολιθικής διατροφής προσφέρει μεγαλύτερα επίπεδα ενέργειας, βοηθάει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και της ερωτικής επιθυμίας. «Πολλοί πιστεύουν ότι η παλαιολιθική διατροφή είναι άλλη μια μόδα της εποχής, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο. Η τάση είναι πιθανότατα πιο ισχυρή στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου υιοθετείται από ανθρώπους που έχουν καταναλώσει τεράστιες ποσότητες γρήγορου φαγητού και έχουν βιώσει και γενιές και γενιές γεμάτες σχετικές ασθένειες» υποστηρίζει.

Σύμφωνα με μελέτες, ο παλαιολιθικός άνθρωπος δεν κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες κρέατος, αλλά περιλάμβανέ στη διατροφή του μια μεγάλη ποικιλία από φυτά και μούρα, τα οποία πιθανότατα λειτουργούσαν ως συμπλήρωμα για τα πλούσια σε πρωτεΐνες όσπρια. Έτσι και το «Sauvage» δεν σερβίρει πολλά πιάτα με κρέας. Κυρίως σερβίρει σαλάτες με ξηρούς καρπούς ή ελιές και ντρέσινγκ από βότανα. Στην κουζίνα χρησιμοποιούνται φοινικέλαιο ή λάδι καρύδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου