Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΑΔΙΠΛΕΩ : Ο χώρος της Διπλαρείου όπου θα αναπτυχθεί το αλυσιδωτό έργο του Ν. Χαραλαμπίδη που συμπεριλαμβάνει και την σχεδια Αδιπλέω

Η (Αδιπλέα) αυτοκρατορία των μικρών μπιενάλε απλώνεται στην σκιά των μεγαλύτερων. Αυτός ο τρόπος ως έσχατη μεταμόρφωση μιας οριζόντιας δημιουργικότητας είναι πολύ λιγότερο εκπληκτικός απ’ όσο φαίνεται, το λιγότερο για δύο λόγους. Ο πρώτος συνίσταται στο ότι η φιλελεύθερη απαισιοδοξία αφορούσε πάντοτε μόνο την ικανότητα της διαχείρισης της απεριόριστης εκμετάλλευσης. Στην περίπτωση μας η μεγέθυνση και η δημιουργική πρόοδος με την απόσυρση του κράτους στραγγίζουν τις τοπικές κοινωνίες αντλώντας πόρους πάνω στις αρχές του νεωτερικού πολιτισμού.

Ο δεύτερος λόγος είναι πολύ πιο σύνθετος. Η φιλελεύθερη ανθρωπολογία σημαδεύεται από μια περίεργη αντίφαση. Από την μία, διακηρύσσει ότι οι άνθρωποι εκ φύσεως ενδιαφέρονται για το συμφέρον και την εικόνα τους. Αλλά από την άλλη, η εμπειρία δεν παύει να διδάσκει ότι πρέπει σταθερά και απαρασάλευτα να προτρέπουν τους ανθρώπους να αλλάζουν ριζικά τις νοοτροπίες τους ώστε να προσαρμόζονται στον κόσμο τον οποίο η πολιτική τους δουλεύει ακατάπαυστα να εμπεδώσει.

Ως ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ η μπιενάλε της Αθήνας κινητοποιεί θησαυρούς ενέργειας έτσι ώστε όλοι όσοι συμμετέχουμε να δημιουργούμε εντέχνως και αυθόρμητα αναπαράγοντας το σύστημα. Και εμείς σχιζοφρενικά μέσα στις ίδιες μας τις αντιφάσεις συμμετέχουμε δημιουργικά αντιστεκόμενοι στην πειθαρχία των καιρών.

14 φοιτητές της Καλών Τεχνών Φλώρινας και 11 φοιτητές της Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης μονοδρομούν την 3η μπιενάλε της Αθήνας.

Αδιπλέω=στον ΑΔΗ πλέω=ω ελπίδα (αναγραμματισμός)

Χάρης Κοντοσφύρης

Ομόνοια 16/10/2011




Η εθελόντριες της Μονοδρομιακής μπιενάλε

Ο Νίκος Χαραλαμπίδης πραγματικά χαρούμενος παραλαμβάνει μέρος του υλικού του.

Τα υλικά της σχεδίας Αδιπλέω

Με αυτά τα υλικά ο ευφυής καλλιτέχνης θα αποεδαφοποιήσει την αρματοδρομία του.

Η δυτική αίθουσα της Διπλαρείου όπου εξελίσσεται η καρναβαλική παύση του Χαραλαμπίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου