Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Το απαγορευμένο σποτ της 3η Μπιενάλε ΑΘΗΝΑΣ


http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/249882/to-apagoreumeno-spot-tis-bienale/

Το απαγορευμένο σποτ της Μπιενάλε



Κρίθηκε προκλητικό και λογοκρίθηκε προληπτικά

Η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να «κόψει» το τηλεοπτικό trailer που σκηνοθέτησε για την 3ης Μπιενάλε της Αθήνας ο Γιώργος Ζώης με τίτλο «Monodrome».

Το τμήμα χορηγιών της ΕΡΤ, σύμφωνα με το sevenart.gr, επισήμανε ότι το σποτ παραβιάζει το νόμο 1730 /1987 (που καθορίζει τα της ΕΡΤ), καθώς και το ΠΔ 109 / 2010 (περί οπτικοακουστικών υπηρεσιών και τηλεοπτικής διαφήμισης).

«To σύνθημα της φετινής Μπιενάλε είναι "Μονόδρομος" οπότε σκεφτήκαμε εκείνες τις εικόνες που σηματοδοτούν αυτόν τον όρο στο παρόν που βιώνουμε» τονίζει ο σκηνοθέτης.

«Κινηματογραφήσαμε με την weiss cam, που μπορεί να τραβήξει εκατοντάδες καρέ το δευτερόλεπτο, οπότε επιλέξαμε εκείνες τις δράσεις που έχουν μια τέτοια φορά και κίνηση που να είναι σημαντικό να τις δούμε να εξελίσσονται σε slow motion».

«Τα έξι τελικά κάδρα του σποτ συνθέτονται από τις εικόνες μιας βίαιης επιταχυνόμενης καθημερινότητας σε επιβραδυνόμενη κίνηση», σημειώνει ο Γιώργος Ζώης, περιγράφοντας την επιλογή όσων διαδραματίζονται στο σποτ των 25 δευτερολέπτων.
ΠΗΓΗ:NEWSBEAST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου