Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Μια Ανθρώπινη Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία για την παρέλαση της 28η Οκτωβρίου.



Ανοιχτη προσκληση προς ολους για συμμετοχη στην παρελαση,σε πενθιμο κλιμα(προτιμαται μαυρο ενδυμα),ραντεβου στη Νομαρχια στις 11.00 το πρωι.
Τονιζουμε πως η κινηση ειναι ανεξαρτητη απο τη σχολη,
χαρακτηριστε την απλως ανθρωπινη.
Ευχαριστουμε.

Τα πάντα καταρρέουν γύρω μας δεν υπάρχει λόγος να γιορτάσουμε, στο πένθος κλαίνε.

Δικαιώματα που θεωρούνται αυτονόητα, όπως η δωρεάν παιδεία θυσιάζονται στο βωμό της οικονομίας, ισοπεδώνονται από το ίδιο το κράτος, που έχει ως χρέος του στο κάτω-κάτω, να θρέφει και να υποστηρίζει τη μόρφωση και την κατάρτιση των πολιτών του.

Χωρίς μόρφωση, χωρίς επαρκή κατάρτιση, γράφουν όλα
τα κοινωνιολογικά και εκπαιδευτικά βιβλία, ένας πολιτισμός δεν γίνεται να προχωρήσει μπροστά .Το κράτος μας θέλει στάσιμους και άβουλους ,για να μπορεί να συνεχίσει να μας χρησιμοποιεί για τους σκοπούς του.

Λέγοντας κράτος, εννοούμε αυτούς που μας εξουσιάζουν, γιατί αυτοί είναι οι πρώτοι που ξέχασαν πως το ''κράτος'', ''το έθνος'' και ''η χώρα'' αποτελείται καταρχάς, από πολίτες, από ανθρώπους.
Χωρίς νόμους θα υπήρχε κράτος, χωρίς επιχειρήσεις θα υπήρχε κράτος, χωρίς πολιτικούς θα υπήρχε κράτος, χωρίς πολίτες όμως το κράτος θα ήταν απλά ένας θεσμός ανυπόστατος.
Σα σήμερα γιορτάζουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ που ειπώθηκε για να μη καταλήξουμε υποχείρια κάποιου άλλου.

''Σήμερα'' όμως τι γιορτάζουμε ?

Γιορτάζουμε το μεγάλο ΝΑΙ, των πολιτικών μας, στις αποφάσεις αποδεκάτησης των δικαιωμάτων μας, στο ξεζούμισμα των εαυτών μας.
Γιορτάζουμε την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων, που δήθεν για το κοινό καλό, μας αναγκάζουνε να στερούμαστε όλο και περισσότερα, μέχρι και τα αυτονόητα.
Γιορτάζουμε το παιχνίδι που έχει στηθεί εναντίον μας, εμάς , τους ίδιους τους πολίτες στοιβαγμένους, σαν πιόνια στην οικονομική σκακιέρα της ΕΕ, υποχείρια των πολιτικών-εξουσιαστών που μας αναγκάζουν
λόγια και επίσημα «να βάλουμε τα χεράκια μας και να βγάλουμε τα ματάκια μας».

Πώς είναι δυνατόν να ζητάνε από το μαθητή να μάθει χωρίς βιβλία, από το φοιτητή να πάρει πτυχίο από μια ανερχόμενη επιχείρηση και όχι πανεπιστήμιο κι από το δάσκαλο να διδάξει χωρίς απολαβές!

Με πόσο θράσος ζητάνε από τον πολίτη να υποκύψει και να τους αφήσει να τον κάνουνε κουμάντο, να θρέψει τις ήδη χορτασμένες κοιλάρες τους με οτιδήποτε κέρδισε και δικαιούται.

Αν λοιπόν λέμε ΝΑΙ σε όλα αυτά, ενώ γιορτάζουμε ένα ΟΧΙ, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Ας πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυβέρνηση ,γι' αυτά που δεν έχουμε, γι' αυτά που μας πήρανε και προκαταβολικά, γι' αυτά που θα μας πάρουνε.

Ένα αχόρταγο σύστημα που τρώει τα παιδιά του και δεν βρίσκει κανέναν
ενάντια, συνεχίζει απλά να τρώει ανελέητα.

Ας σκύψουμε λοιπόν το κεφάλι, κι ας θρηνήσουμε, όχι για την Ελλάδα που βουλιάζει, αλλά για τους εαυτούς μας που πνίγονται μαζί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου