Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

«Η Βαλσαμωμένη Γιαγιά» : Η καλύτερη ελληνική ταινία Animation 2015jjjjjjjj«My Stuffed Granny» : Η καλύτερη ελληνική ταινία animation 2015


Πρώτο βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Animation απέσπασε το stop-motion της Έφης Παππά "Μy Stuffed Granny" ("H Βαλσαμωμένη μου Γιαγιά") στην ψηφοφορία της ASIFA Hellas.


«My Stuffed Granny» : Η καλύτερη ελληνική ταινία animation 2015
"Η ταινία αφηγείται την ιστορία της μικρής Σοφίας που αγαπάει τη γκρινιάρα γιαγιά της,  αν κι εκείνη είναι πάντα πεινασμένη και τρώει τα λίγα τρόφιμα που μπορούν να αγοράσουν. Η πενιχρή  σύνταξή της γιαγιάς (200€) είναι το μόνο πράγμα που βοηθά εκείνη και τον άνεργο πατέρα της να ζουν κι όταν κάποια στιγμή η γιαγιά πεθαίνει πρέπει να βρουν έναν τρόπο για να τα βγάλουν πέρα.

"To φιλμάκι εστιάζει στη σχέση της εγγονής με τη γιαγιά της, αφήνωντας μια νότα αισιοδοξίας στην κρίση που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα: Ένα κοριτσάκι προσπαθεί να φυτρώσει σποράκια από φρούτα που φυτεύει σε μια μικρή γλάστρα για να ταΐσει όλη την οικογένεια.


"Το animation της Έφης Παππά μεταξύ άλλων κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ Ταινιών Anime του Τόκιο, ενώ το 2014 είχε κερδίσει και το βραβείο καλύτερης ελληνικής φοιτητικής ταινίας στο Be there!"
Δείτε την ταινία παρακάτω ή πατήστε εδώ.


My Stuffed Granny from Effie Pappa on Vimeo.


Πηγή: www.icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου