Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016


Μετά το «F*ART» του 2007, ο εικαστικός καλλιτέχνης Poka-Yio παρουσιάζει το δεύτερο θεατρικό έργο του, στο οποίο υπογράφει τόσο το κείμενο όσο και τη σκηνοθεσία.
Πρόκειται για μία παράσταση βασισμένη στους χαρακτήρες του μυθιστορήματος «Στη φωλιά του κούκου» του Κεν Κέσεϊ (1962), που το 1975 έγινε ταινία από τον Μίλος Φόρμαν με τον Τζακ Νίκολσον και απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Η υπόθεση: ο Κούκος είχε όνειρα. Μια καριέρα μάνατζερ, lifestyle. Απέκτησε το ωραίο αυτοκίνητο που ονειρευόταν και νοίκιασε ένα μεγάλο διαμέρισμα. Προσπάθησε να κλέψει στο πόκερ της ζωής και η ζωή του πήρε όχι μόνο ότι είχε αλλά και όλα τα όνειρά του. Τώρα κλεισμένος σε ένα ίδρυμα θυμάται τα θραύσματα της επιφανειακής, αστείας και μαζί τραγικής πορείας του.

Τον ρόλο του ψυχικά διαταραγμένου και απόκληρου πρώην μάνατζερ παίζει ο ηθοποιός Μάκης Μπογέας.
O Poka-Yio: είναι γνωστός για τη ζωγραφική και τις performances του. Είναι συνιδρυτής της Μπιενάλε της Αθήνας και τα τελευταία δέκα χρόνια έχει βρεθεί σαν δημιουργός-ερευνητής στον κόσμο των οργανισμών και των επιχειρήσεων δουλεύοντας ως σύμβουλος στρατηγικής και coach για τα στελέχη τους. Στόχος του είναι η εξερεύνηση, εκ των ένδον, του «Πολιτισμού της Επιθυμίας». Αποτέλεσμα αυτής της πορείας είναι η σειρά πορτραίτων μάνατζερ με τίτλο Powerpoint, η ατομική έκθεση Bubblicious, οι performances Golden Boy και Analect Bowling και η πρόσφατη μικρού μήκους ταινία του Mindfulness η οποία έκανε πρεμιέρα στις 2 Μαΐου 2015 στο διαγωνιστικό τμήμα του διεθνούς φεστιβάλ ταινιών του Oberhausen. Πηγή: Ο εικαστικός και ιδρυτής της Μπιενάλε Αθήνας, Poka-Yio, ανεβάζει τον «Κούκο» στη σκηνή του Bios [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/248261/o-eikastikos-kai-idrytis-tis-mpienale-athinas-poka-yio-anevazei-ton-koyko-sti-skini-toy#ixzz3yj18jTSv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου