Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΠΛΗΞΗ 7 - Πρόσκληση Συμμετοχής

Πηγή :εδω
To Art AZ καλέι τους καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στην ετήσια έκθεση του artAZ για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας.
Η επόμενη, έβδομη στη σειρά, έκδοση της ΕΚΠΛΗΞΗς θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2016 (ακριβείς ημερομηνίες και ενημερώσεις  θα αναρτηθούν προσεχώς στο λήμμα SURPRISE του artΑΖ). Αν είστε καλλιτέχνης σας καλούμε και φέτος να δημιουργήσετε ένα έργο ειδικά για την ΕΚΠΛΗΞΗ και να το προσφέρετε για την υποστήριξη των αστέγων της πόλης μας.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ:
Η ΕΚΠΛΗΞΗ είναι μια πρωτοβουλία που συσπειρώνει την καλλιτεχνική κοινότητα προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι συμπολίτες μας. Ξεκινήσαμε το 2009 και έκτοτε κάθε χρόνο 300+ καλλιτέχνες υποστηρίζουν τη δράση μας, προσφέροντας αφιλοκερδώς τα έργα τους για την ενίσχυση του σκοπού. Στην ΕΚΠΛΗΞΗ συμμετέχουν καλλιτέχνες που καλύπτουν όλη τη γκάμα της καλλιτεχνικής έκφρασης και βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια της καριέρας τους: Έλληνες και ξένοι, καταξιωμένοι και ανερχόμενοι – δουλεύουμε όλοι μαζί με έναν κοινό στόχο. Τα έργα έχουν ενιαία διάσταση και διατίθενται σε ενιαία συμβολική τιμή, ενώ είναι υπογεγραμμένα στην πίσω πλευρά τους, ώστε η ταυτότητα του καλλιτέχνη να αποκαλύπτεται μετά την αγορά του έργου. Αυτή είναι η ΕΚΠΛΗΞΗ!
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ;
Συμμετέχοντας στην ΕΚΠΛΗΞΗ βοηθάς και εσύ μέσα από τη δουλειά σου στη λύση του προβλήματος.
 Εάν έχετε ήδη συμμετάσχει σε κάποια προηγούμενη έκδοση της «ΕΚΠΛΗΞΗ» ξέρετε τη διαδικασία. Μπορείτε να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας, ετοιμάζοντας ένα έργο στις γνωστές προδιαγραφές (ένα έργο διάστασης 18 x 24 εκ., ή παρεμφερές μέγεθος, υπογεγραμμένο στην πίσω πλευρά). Ενημερώστε μας όταν είστε έτοιμοι για να συνεννοηθούμε για την παραλαβή του. Εάν δεν έχετε μέχρι στιγμής συμμετάσχει θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας για πρώτη φορά φέτος. Στείλτε μας δείγμα της δουλειάς σας στη διεύθυνση info@artaz.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.


ΤΑ ΕΡΓΑ (ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ)
ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΩΝ: 18 x 24 εκ. (ή αντίστοιχο μέγεθος μικρής κλίμακας)

ΥΠΟΓΡΑΦΗ: Το έργο πρέπει να είναι υπογεγραμμένο με τρόιπο ώστε η υπογραφή του καλλιτέχνη να μην είναι απευθείας ορατή (πίσω πλευρά / κάτω πλάι) ώστε η ταυτότητα του να παραμείνει μυστική. Προσθέστε τίτλο έργου / ημερομηνία / οποιαδήποτε άλλη πληροφορία εφόσον το επιθυμείτε.

ΥΛΙΚΟ: Αυθεντικά έργα οποιαδήποτε τεχνοτροπίας και τεχνικής είναι ευπροσδεκτα. Προτιμώνται τα ζωγραφικά έργα σε καμβά / ξύλο / άλλη σταθερή επιφάνεια. Έργα σε χαρτί είναι ευπρόσδεκτα, με την προϋπόθεση οτι είναι κορνιζαρισμένα. Προβλέπεται η συμμετοχή με φωτογραφικά έργα (περιορισμένος αριθμός).
Παρακαλούμε σημειώστε: Τα έργα πρέπει να παραδωθούν έτοιμα για ανάρτηση.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεματολογία. Ιδανικά ο κάθε καλλιτέχνης θα προσφέρει ένα χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς του (εκτός αν θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό τονίζοντας περαιτέρω το στοιχείο της “εκπληξης”!). Σημειώστε μόνο οτι ΔΕΝ είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί ο σκοπός της έκθεσης σαν αφετηρία έμπνευσης.
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΩΝΤο συντομότερο δυνατό και ιδανικά όχι αργότερα από τις 20 Φεβρουαρίου 2016. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι προγραμματισμένα για τις 27 Φεβρουαρίου του 2016 και, όπως πάντα, υπάρχει περιθώριο παράδοσης των έργων μέχρι την τελευταία στιγμή. Πριν την έκθεση στον φυσικό χώρο ωστόσο, τα έργα εκτίθενται online στην ιστοσελίδα του artAZ, ώστε να έχει ευκαιρία να τα δει το κοινό. Θα μας βοηθήσετε πολύ λοιπόν εαν μας στείλετε το έργο σας το συντομότερο δυνατό. 


Ο ΣΚΟΠΟΣ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ / ΚΛΙΜΑΚΑ
: Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων διατίθενται στην ΜΚΟ «ΚΛΙΜΑΚΑ» για την ενίσχυση του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων που εφαρμόζει με επιτυχία απο το 2001. Η «ΚΛΙΜΑΚΑ» είναι ένας κοινωνικός φορέας, μη κερδοσκοπικός, ο οποίος παρέχει πολύπλευρες υπηρεσίες σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και την κοινωνική τους επανένταξη. 
Περισσότερες πληροφορίες για την «ΚΛΙΜΑΚΑ» και τη δράση σας μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Πληροφορίες για προηγούμενες εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στις ενότητες PORTFOLIO & SURPRISE.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου