Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Διάκριση για φοιτήτρια του ΤΕΕΤ σε διεθνή διαγωνισμό

                             Καίτη Τουρτούρα, Χορός, 2014, εκτύπωση λινόλεουμ
Έργο της φοιτήτριας του ΤΕΕΤ Καίτης Τουρτούρα επιλέχθηκε να εκτεθεί τον Νοέμβριο του 2016 μαζί με 60 άλλα έργα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Palazzo Massimo) της Ρώμης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος NEARCH με συντονιστή το IBC – Institute for Cultural and Natural Heritage (Ιταλία) και συμμετοχή πολιτιστικών φορέων από όλη την Ευρώπη. Από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο πρόγραμμα συμμετέχει ο Επικ. Καθηγητής Κώστας Κασβίκης.

Ο διαγωνισμός με θέμα you(r) Archaeology ήταν ανοιχτός για ενήλικες και παιδιά στην Ευρώπη και αποσκοπούσε, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, «να φωτίσει τις απόψεις, τις αισθήσεις, τη διάδραση των ανθρώπων σε σχέση με την πολιτιστική τους κληρονομιά και την αρχαιολογία, ενθαρρύνοντάς τους να εκφράσουν θετικές ή/και κριτικές απόψεις γύρω από αυτό το θέμα.»
Το έργο της Καίτης Τουρτούρα ανήκει σε μια σειρά έργων που προέκυψαν από τη συμμετοχή της στα θερινά εικαστικά εργαστήρια με θέμα «Με αφορμή το παρελθόν: σύγχρονα έργα σε ιστορικούς τόπους» που οργανώνονται από το ΤΕΕΤ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής με συντονίστρια για το ΤΕΕΤ την Επίκ. Καθηγήτρια  Ζωή Γοδόση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου