Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤO Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στην Αθήνα ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 05-10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 Υπό την Αιγίδα των:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Με ιδιαίτερη χαρά σάς ενημερώνουμε πως το Athens Science Festival θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολι/Γκάζι κατά το διάστημα 5-10 Απριλίου 2016. Ένα πολιτιστικό δρώμενο στο κέντρο της πόλης που δεν αφορά αποκλειστικά την Eπιστήμη, αλλά και την Τεχνολογία, την Καινοτομία και την Τέχνη.

Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το ASF15 (33000 επισκέπτες εκ των οποίων 13000 μαθητές), αντίστοιχα φεστιβάλ οργανώθηκαν τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκη (1st Thessaloniki Science Festival) όσο και πρόσφατα στη Λεμεσό (1st Mediterranean Science Festival) προσελκύοντας κάθε φορά αμείωτο το ενδιαφέρον και την αγάπη του κοινού. Τα θετικά σχόλια και ο ενθουσιασμός με τον οποίο ο κόσμος περιβάλλει κάθε νέα διοργάνωση και, βεβαίως, ο σημαντικός ρόλος που παρόμοιες δράσεις διαδραματίζουν στην προβολή της Επιστήμης και της Έρευνας, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη καθιέρωσής τους ως θεσμό.
Φέτος, με κεντρικό θέμα «Επιστήμη και Τεχνολογία: υπό το πρίσμα της εξέλιξης»  το φεστιβάλ, θα περιλαμβάνει ποικίλες, πρωτοπόρες και ελκυστικές εκδηλώσεις διατηρώντας αναλλοίωτο τον επιστημονικό του χαρακτήρα και θα απευθύνεται σε κάθε ηλικία. Ενδεικτικά αναφέρουμε επιστημονικά διαδραστικά δρώμενα -όπως πειράματα και εργαστήρια, συζητήσεις (debates), θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια (workshops), εκθέσεις, ομιλίες κ.ά.,- ενώ θα προσκληθούν να συμμετάσχουν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Το φεστιβάλ οργανώνουν ο εκπαιδευτικός οργανισμός "Επιστήμη Επικοινωνία - SciCo", το Βρετανικό Συμβούλιο, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων “INNOVATHENS”, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σε συνεργασία με πλειάδα ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.

ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΕΥΣΗΣ
Στο φεστιβάλ θα υπάρχουν ζώνες στόχευσης: τις καθημερινές, η πρωινή ζώνη για τα σχολεία και  η απογευματινή και βραδινή ζώνη για ενήλικο κοινό, ενώ το Σαββατοκύριακο το Φεστιβάλ θα απευθύνεται στις οικογένειες και το ευρύ κοινό.


ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Φυσική / Χημεία / Βιολογία - Βιοεπιστήμες / Γεωλογία / Μαθηματικά / Επιστήμες Περιβάλλοντος / Αειφόρος Ανάπτυξη / Επιστήμες Υγείας  / Διατροφή / Αστρονομία και Διάστημα / Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα / Επιστήμη Υλικών / Ρομποτική / Ψηφιακή Τεχνολογία και Πληροφορική / Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης / Επιστήμη και Τέχνη.

BINTEO από ASF2015
Μία μικρή γεύση από την περσινή διοργάνωση:
https://www.youtube.com/watch?v=hfutm1fTYos

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για τη συμμετοχή σας στη διοργάνωση του ASF2016 παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής: http://www.athens-science-festival.gr/news/asf16_submission/ . Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήσετε μαζί μας στο kyriazi@scico.gr / Website: http://www.athens-science-festival.gr/ .


Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου