Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ομαδική Έκθεση στην gallery 512



Tην Τετάρτη , 20 Ιανουαρίου 2016 στις 7μ.μ στην Gallery512(Πτολεμαϊδα) παρουσιάζεται η νέα συνεργατική πρόταση με τίτλο " Και οι 7 είναι αρχιτέκτονες ".

Γιώργος Αποστολόπουλος, ήρθε από νεαρή ηλικία σε επαφή με τον τομέα των εικαστικών τεχνών.

Διερευνά τρόπους με τους οποίους η χωρική ποιότητα και η υλική πραγμάτωση αυτής γίνονται αντιληπτές σε κανονιστικές συνθέσεις.

Αντώνης Τασούλης, η αναζήτηση νέων χωρικών σχέσεων , αλλά και η ολιστική προσέγγιση της συνθετικής διαδικασίας αποτελούν βασικούς άξονες της δουλειάς του.

κάπτεν Σταύρος, δραστηριοποιείται στον χώρο των εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών. Υπήρξε, επίσης διαχειριστής του χώρου mesopotama lab gallery στην Θεσσαλονίκη από το 2012 έως το 2015, όπου είχε την ευκαιρία να επιμεληθεί καταλόγους, πόστερ και εκθέσεις νέων δημιουργών.

Ανδρέας Παπαστεργίου, στη δουλειά του επιχειρείται μια εικαστική διατύπωση σκέψεων και φαντασιακών συλλήψεων σε σχέση με χώρους, ατμόσφαιρες και κατασκευές. Δεν τον ενδιαφέρει τόσο να αποτυπώσει αυτό που υπάρχει, αλλά περισσότερο αυτό που θα μπορούσε να υπάρξει ή που ο ίδιος θα ήθελε να υπάρξει σ' έναν άλλο τόπο ή χρόνο.

Δήμητρα Παράσχου, της αρέσουν η ιστορία της τέχνης, το μοντέρνο κίνημα και το κολάζ. Ασχολείται με το design, τη γραφιστική και τις φιλοσοφικές αναζητήσεις περί χώρου. Φωτογραφίζει αστικά τοπία, παράδοξες γεωμετρίες και φίλους της, στη συνέχεια επεξεργάζεται το υλικό και δημιουργεί νέες φανταστικές εικόνες.

Σιπάν Τσελικέρ-Σπορίδης, η εικαστική του δραστηριότητα περιλαμβάνει χαρακτική, ζωγραφική, τοιχογραφίες και κατασκευές. Με την δουλειά του, μέσω της προσωπικής ερμηνείας του πραγματικού και της επινόησης πρωτοκόλλων κατασκευής, επιχειρεί μια μεταγραφή συγκινησιακών και νοητικών καταστάσεων.

Δημήτρης Φράγκος, είναι καθηγητής των Εικαστικών Τεχνών στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ.

Η ιστορικός τέχνης, Νίκη Λοϊζίδη, βλέπει τη ζωγραφική του ως μια "επιχείρηση ταχυδακτυλουργίας", όπου η πλέον κοινή πραγματικότητα μπορεί να ανοίξει τον δρόμο σε μια υποτροπή του φανταστικού, όπως και κάθε φανταστική θεώρηση μπορεί να αναφέρεται σε απολύτως πραγματικές καταστάσεις ή συνθήκες όπου η εικόνα είναι μια "αλήθεια", χρήσιμη στο μέτρο που πρέπει να την υπερβεί. Για τον καλλιτέχνη, εκείνο που έχει σημασία είναι η σκηνοθεσία των μικρών μυστικών ιστοριών, τις οποίες διηγείται μ' ένα απόλυτα ελλειπτικό τρόπο, λεπτά εμπλουτισμένο με μια πραγματική δόση μαύρου χιούμορ.



Εγκαίνια: Tετάρτη 20 Ιανουάριου 2016 στις 7μ.μ.



Διάρκεια: 20/1 - 20/2/16



'Ωρες λειτουργίας: (Δευτέρα, Τρίτη,Παρασκευή) 10:00-14:00, 18:00-21:00-

(Tετάρτη,Πέμπτη,Σάββατο) 10:00-14:00





Πληροφορίες: gallery512, 25ης Μαρτίου 56, Πτολεμαϊδα , τ. 2463080506

e-mail: gallery512@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου