Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ο Άι Βασίλης και η Σκανδαλίτσα - Θεατρική παράσταση των «Οχληρών» Κοζάνης σε συνεργασία με το 3ικαστικό 3ργαστήρι της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας



Οι «Οχληροί» Κοζάνης σε συνεργασία με το 3ικαστικό 3ργαστήρι της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας μας μεταφέρουν με ανάλαφρο τρόπο στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Με την άπιστη  Σκανδαλίτσα, το πειραχτήρι που ανακατεύει τους πάντες σε απίστευτες ιστορίες γέλιου.


«Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα όλα τα παιδιά του κόσμου περιμένουν τον Αϊ-Βασίλη, για να δουν τι δώρο θα τους φέρει. Όλα; Μμμ… ίσως και όχι. Ένα κοριτσάκι, η μικρή Σκανδαλίτσα, δεν πιστεύει ούτε στον Αϊ-Βασίλη ούτε στα Χριστούγεννα. Θέλει μόνο να πειράζει τους άλλους και να κάνει σκανδαλιές. Άραγε, τα φετινά Χριστούγεννα θα μπορέσουν να την αλλάξουν; Σας περιμένουμε να το ανακαλύψουμε μαζί». Με αυτό το κάλεσμα η συγγραφέας του έργου Γλύκα Διονυσοπούλου καλεί τους μικρούς φίλους να συμμετάσχουν σε ένα δρώμενο με πολλές περιπετειώδεις και κωμικές σκηνές σκανδαλιάς και πειράγματος.
Η εύθυμη αυτή παράσταση διάρκειας μίας περίπου ώρας, απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού, αλλά και προσχολικής ηλικίας. Τα κείμενα, η σκηνογραφία, η σκηνοθεσία, η μουσική επιμέλεια και οι στίχοι τραγουδιών είναι της Γλύκας Διονυσοπούλου, Μ.SC. ιστορικός τέχνης-εικαστικός, ενώ στη σκηνοθεσία συμμετέχει ο Τάκης Συνδουκάς, τεχνικός του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, μουσικός και ηθοποιός. Επί σκηνής ακούγεται ζωντανή μουσική με τους τέσσερις ηθοποιούς, τον Άι Βασίλη, τη Σκανδαλίτσα, τη μητέρα και την αδερφή της Σκανδαλίτσας  να μας δίνουν και μια νότα χριστουγεννιάτικη.  Η κατασκευή των σκηνικών  έγινε από τους εικαστικούς Κώστα Κορωναίο και Γλύκα Διονυσοπούλου, με τη συμμετοχή του 3ικαστικού 3ργαστηρίου της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας.
Παίζουν: Γλύκα Διονυσοπούλου, Τάκης Συνδουκάς, Δώρα Σιαλβέρα, Λένα Σιακαβάρα.










Οι «Οχληροί» Κοζάνης παρουσίασαν στις 28 Δεκ 2015 στην Αίθουσα Τέχνης την θεατρική παράσταση ο «Άι Βασίλης και η Σκανδαλίτσα» με την υποστήριξη μεταξύ άλλων από το 3ικαστικό  3ργαστήριο Σχολής καλών τεχνών Φλώρινας  Σκηνικά Γλύκα Διονυσοπούλου, με την βοήθεια του Κώστα Κορωναίου
Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά φωτογραφήθηκαν με τον αγαπημένο τους Άγιο Βασίλη και «γλυκάθηκαν» με τους ζεματιστούς κουραμπιέδες του Γιάννη Σιδέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου