Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Μόνιμο στούντιο στη Μυτιλήνη θα φτιάξει ο διάσημος καλλιτέχνης Αϊ Γουέι Γουέι (δύο άρθρα)

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε: 
AI WEIWEI

Λόγω της ημέρας η είδηση πέρασε μάλλον στα ψιλά. Ο Αϊ Γουέι Γουέι έδωσε συνέντευξη στην Αθήνα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, για το προσφυγικό ζήτημα και την απόφασή του να φτιάξει μόνιμο στούντιο στη Μυτιλήνη αλλά και την προσπάθειά του να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα για το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα.

Ο διάσημος καλλιτέχνης, που είναι εκτός των άλλων γνωστός για την ακτιβιστική του δράση αλλά και την επικριτική του στάση απέναντι στο Κινέζικο καθεστώς, επισκέφτηκε τη Μυτιλήνη, και έδωσε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και του αναπληρωτή υπουργού για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκο Ξυδάκη.
Ο Αϊ Γουέι Γουέι μίλησε με συγκίνηση για την Ελλάδα που «άνοιξε την αγκαλιά της για να τους (σ.σ. τους πρόσφυγες) δεχθεί. Όχι να τους αρνηθεί. Αλλά να σώσει τις ζωές τους. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτό. Διότι μια χώρα υπερασπίζεται τις πανανθρώπινες αξίες».

«Η προσφυγιά δεν σταματά ποτέ» είπε ο Κινέζος καλλιτέχνης και ανθρωπιστής. «Δεν είναι κάτι καινούργιο. Αλλά αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα έχει πάρει ιστορικές διαστάσεις. Η έντασή της είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Όμως στον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να επιτρέπουμε αυτές τις καταστάσεις» πρόσθεσε. «Πρέπει όλοι οι άνθρωποι να κατανοήσουν τι πραγματικά συμβαίνει, να βοηθήσουν την Ελλάδα και το πιο σημαντικό, να σώσουν την Ελλάδα». Την ίδια στιγμή «πρέπει όλοι να βοηθήσουν τους πρόσφυγες να αποκτήσουν ένα νέο μέλλον».

«Γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ. Διότι είχα την εμπειρία μιας τέτοιας δραματικής κατάστασης» τόνισε ο Αϊ Γουέι Γουέι, του οποίου το ταξίδι στη Μυτιλήνη ήταν προϊόν προσεκτικής προετοιμασίας και οι εμπειρίες που αποκόμισε τον οδήγησαν στην απόφαση να δημιουργήσει μόνιμο στούντιο στο νησί, όπου φέτος αναμένεται να συναντηθούν φοιτητές του από την Κίνα και τη Γερμανία και να συμπράξουν καλλιτεχνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου