Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

To «Un Seul Corps» του Σωτήρη Δουνούκου, καλύτερη μικρού μήκους στο φεστιβάλ του Τορόντο


Το γυρισμένο στο Παρίσι φιλμ του Ελληνικής καταγωγής Αυστραλού σκηνοθέτη, κέρδισε την μεγαλύτερη διάκριση για μικρού μήκους ταινία στο Καναδικό φεστιβάλ που μόλις ολοκληρώθηκε.

Γεννημένος στην Αυστραλία, ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Σωτήρης Δουνούκος δεν είναι άγνωστος στο Ελληνικό κοινό αφού το 2004, η μικρού του μήκους «Mona Lisa» είχε προβληθεί στις 10ες Νύχτες Πρεμιέρας.
Βραβευμένος σε πολλά φεστιβάλ για τις μικρού του μήκους, ο Δουνούκος βρίσκεται αυτόν τον καιρό σε στάδιο προπαραγωγής για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του «Joe Cinque's Consolation» βασισμένη στην αληθινή ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που το 1997 δολοφόνησε τον φίλο της, έχοντας λίγες μέρες πριν είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους και γνωστούς τις προθέσεις της, δίχως κανείς από αυτούς να κάνει κάτι για να την σταματήσει.


Το «Un seul Corps» γυρισμένο στο Παρίσι όπου πλέον ζει ο σκηνοθέτης, διαδραματίζεται στα σφαγεία της Πόλης και αφηγείται την ιστορία δύο φίλων, μεταναστών που δουλεύουν εκεί και που ονειρεύονται να ανοίξουν μια μέρα το δικό τους σφαγείο. Μόνο που η άφιξη ενός καινούριο εργάτη στο σφαγείο κι ένα απροσδόκητο γεγονός θα ανατρέψει τις ισορροπίες και θα βάλει το όνειρό τους σε κίνδυνο.


Η προβολή του φιλμ στο Τορόντο συνοδεύτηκε από εξαιρετικές κριτικές και κατέληξε στην βράβευση του με το Vimeo Award for Best International Short Film. Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής το φιλμ «για τον θαυμάσιο τρόπο που εξερευνά την αξία της φιλίας, της ελπίδας και της φιλοδοξίας σε ένα ασυνήθιστα σκληρό κι αυστηρό περιβάλλον.. και κόσμο. Μια ταινία που που γίνεται ακόμη πιο συγκινητική από τις δυνατές ερμηνείες των Ντουντού Ματά και Μεξιανού Μεντενού».Πηγή : Flix.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου