Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

'Εκθεση “Living history, Living nature”

'Εκθεση “Living history, Living nature



Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο, Αριδαία, 3 Σεπτεμβρίου, 20:30.
 
Η έκθεση πραγματοποιείται με την ολοκλήρωση του προγράμματος καλλιτεχνικής δημιουργίας στο Δήμο Αλμωπίας, στα πλαίσια της πράξης “Living history, Living nature” που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας “Ελλάδα-π.Γ.Δ.Μ.”
Το δεκαήμερο πρόγραμμα ξεκίνησε την Τρίτη 26/08 και στοχεύει  στην αποκάλυψη του «genius loci» της Αλμωπίας, ή αλλιώς του πνεύματος του τόπου. Οι δεκαεννέα καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν από τις δύο χώρες, εργάσθηκαν ήδη στην Αλμωπία σε μια εντατική προσπάθεια απόδοσης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της μέσω ποικίλων εκφραστικών μέσων και δημιουργώντας πρωτότυπα έργα με αφορμή συγκεκριμένους τόπους της περιοχής.
Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα εκτίθενται στην Αριδαία, και ειδικότερα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο και την πρώην Λέσχη αξιωματικών Αριδαίας από τις 03 έως τις 05 Σεπτεμβρίου.
Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, στις 20:30. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας, ο εναρκτήριος χώρος θα είναι το Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο.  Μεταξύ των καλεσμένων είναι ο κ. Lazar Kotevski, Δήμαρχος του εταίρου Δήμου Νόβατσι, η κα Liljana Hristova, Διευθύντρια του Bitola Museum και η κα Μυκονιάτη Άννα, επιμελήτρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι απόφοιτοι του Τ.Ε.Ε.Τ. Ζαχαρίας Πολυχρονάκης και Ελένη Προβατά, καθώς και το μέλος Δ.Ε.Π. Αγγελική Αυγητίδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου