Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Φλωρεντία – Florina: Mια ξεχωριστή συλλογή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας



Από της 26 Αυγούστου 2016 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας εκτίθενται έργα της συλλογής του Μουσείου που συγκροτούν δύο ενότητες. 
Η πρώτη ενότητα που είναι στο ισόγειο του Μουσείου παρουσιάζει τις δωρεές έργων καλλιτεχνών της Φλωρεντίας από το 1996 ως σήμερα. Είναι μια αξιόλογη συλλογή από χαρακτικά έργα, λιθογραφίες, οξυγραφίες, λινόλεουμ και άλλες τεχνικές όπου οι περισσότεροι καλλιτέχνες είναι καθηγητές Πανεπιστημίου στην Ιταλία.
Η δεύτερη ενότητα  απαρτίζεται από έργα φοιτητών και αποφοίτων τώρα των Σχολών Εικαστικών Τεχνών που εδρεύουν στην Ιταλία και κυρίως στη Φλωρεντία. Στα πλαίσια των διοργανώσεων ArtClash, που έλαβαν χώρα στη Φλωρεντία ενοποιήθηκε αυτή η ενότητα της συλλογής από ζωγραφικά, φωτογραφικά έργα ακόμη και γλυπτά. Η εν λόγω διοργάνωση αποτελεί μια εξαιρετική προσπάθεια των σχολών της Φλωρεντίας να επικοινωνήσουν  μεταξύ τους σε διαγωνιστικά πλαίσια και να συνομιλήσουν  τα έργα τους με το κοινό των εικαστικών τεχνών.
Η τιμητική συμμετοχή του Μουσείου εξελίχτηκε σε δύο επίπεδα, ως εκπρόσωπος της εικαστικής παραγωγής του τόπου μας και ως δυνατότητα και δυναμική συμμετοχής και αλληλεπίδρασης των νέων καλλιτεχνών της Φλώρινας αλλά και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 
Στα πλαίσια της δεύτερης αυτής διάστασης, πέντε φοιτητές των εικαστικών τεχνών της πόλης μας μετά από διαγωνισμό επιλέχτηκαν τιμητικά στις διοργανώσεις του ΑrtClash τα τελευταία χρόνια.
Η Μαρία Λαγού επί πτυχίο φοιτήτρια του 3ου εργαστηρίου Ζωγραφικής της Καλών Τεχνών Φλώρινας επιλέχτηκε για την διοργάνωση του 2016. Το έργο της ανήκει πλέον στη συλλογή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και εκτίθεται μαζί με τα άλλα έργα έως το τέλος της έκθεσης. 
Aκολουθεί φωτογραφικό υλικό από την έκθεση.
















1 σχόλιο: