Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

cheapart Πίο reach δεν γινεται! Σπεύστε για το επόμενο γεγονός


cheapart

Η cheapart 17 θα ανοίξει τις πόρτες στο κοινό
και πάνω από 150 καλλιτέχνες θα σας
υποδεχτούν στα κοινά εγκαίνια την
Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, 2011 στις 20:00
Διάρκεια μέxρι 23 Δεκεμβρίου 2011.

Πληροφορίες και uλικό:
Ολυμπία Τοπτσίδου, t: 210 3817517, 15:00-21:00cheapart
Ανδρέου Μεταξά 25, Εξάρxεια
106 81 Αθήνα
Δευτέρα - Κυριακή 14:00 - 21:00
t/f: 210 3817517

e: info@cheapart.gr
w: www.cheapart.grCAMP Contemporary Art Meeting Point
Ευπολίδος 4 & Απελλού 2, Πλ.Κοτζιά
105 51 Αθήνα
Δευτέρα - Κυριακή 14:00 - 21:00
t: 210 3247679, 6944219474

e: info@campoint.gr
w: www.campoint.gr
a.antonopoulou.art
Αριστοφάνους 20, Ψυρρή
105 54 Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή 14:00 - 20:00 Σάββατο 12:00 - 16:00
t: 210 3214994 f: 210 3214263

e: info@aaart.gr
w: www.aaart.gr1. Καυκούλα Βάσω 2. Μπουτανιώτης Ηλίας 3. Παλαιολόγος Νίκος


4. Παπαθεωδώρου Κωστής 5. Σπύρου Βασιλική 6. Γιώργος Τσεριώνης

cheapart 17
Με το κλείσιμο των δεκαέξι χρόνων της cheapart κοιτάζοντας πίσω η ιστορία αυτή μοιάζει με παραμύθι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας της τέχνης, κοιτάζοντας μπροστά φαίνεται τόσο φρέσκια και επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. Από το 1995 μέχρι σήμερα έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο διεθνές δίκτυο εκθέσεων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βιέννη, τη Λεμεσσό και το Αμστερνταμ όπου ίσως για πρώτη φορά έλληνική καλλιτεχνική τεχνογνωσία έχει εξαχθεί με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό. Η μεγάλη συμμετοχή καλλιτεχνών, οι επιλεγμένες εκθέσεις, η υποστήριξη του κοινού και του εικαστικού χώρου, αλλά και η εξάπλωση στον εκτός των συνόρων κόσμο δείχνουν έναν οργανισμό ζωντανό που σχεδιάζει χωρίς φόβο το μέλλον.

Φέτος μετά από πολυετείς προσπάθειες ένας καινούριος χώρος στην καρδιά της Αθήνας ανοίγει και φιλοξενεί την cheapart17. Πρόκειται για το CAMP, Contemporary Art Meeting Point. 200 τετραγωνικά μέτρα σε νεοκλασικό κτίσμα του 1890 επάνω στην ιστορική πλατεία Κοτζιά ανάμεσα από το δημαρχείο της Αθήνας και το εμβληματικό κτίριο της Εθνικής Τραπεζας. Το CAMP φιλοδοξεί να φέρει και πάλι το φιλότεχνο κοινό στην ιστορική πλατεία στο κέντρο της Αθήνας.

Η cheapart προσκαλεί πάνω από 150 ευρωπαίους καλλιτέχνες όπου ο καθένας παρουσιάζει μία ενότητα 20 έργων. Το κάθε έργο έχει μία χαμηλή επικοινωνιακή τιμή ώστε να προσελκύσει τον μέγιστο αριθμό επισκεπτών για να δουν και να πλησιάσουν την τέχνη. Στόχος είναι η άμεση επικοινωνία του κοινού με τον καλλιτέχνη και το έργο του, του κάθε ξεχωριστού επισκέπτη με τον καλλιτέχνη ως φυσικό πρόσωπο, αλλά και η εμβάθυνση της συνεργασίας των καλλιτεχνών και φορέων σε ένα βάθος χρόνου .
Ο μεγάλος αριθμός των συμμετοχών σε συνάρτηση με τη στρατηγική παρουσία των ΜΜΕ κινεί τον μηχανισμό προώθησης των εκδηλώσεων και την προσέλκυση ενός μεγάλου μέρους του κοινού που ενδιαφέρεται για τη σύγχρονη τέχνη, αλλά και ενός μη καταγεγραμμένου κοινού που εν δυνάμει ενδιαφέρεται, αλλά ποτέ δεν του δόθηκε η ευκαιρία να την προσεγγίσει επί της ουσίας. Η επιτυχία της cheapart στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βιέννη τη Λεμεσσό και το 2012 στο Άμστερνταμ είναι ένας οδηγός για το μέλλον. Το όφελος μοιράζεται ισομερώς σε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη – διοργανωτές, καλλιτέχνες, κοινό, επιμελητές, χορηγούς και ΜΜΕ και έτσι διεισδύει σε σχεδόν όλο το κοινωνικό φάσμα. Προσδοκώμενο κοινό δεν είναι μόνο εκείνοι που συστηματικά παρακολουθούν εικαστικές εκθέσεις, αλλά ένα πολύ μεγαλύτερο που σπάνια ή για πρώτη φορά έρχεται σε επαφή με ένα έργο σύγχρονης τέχνης. Το αναμενόμενο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα είναι η εξοικείωση και στη συνέχεια η μύηση του κοινού αυτού στη σύγχρονη τέχνη και η απευθείας επικοινωνία με τους καλλιτέχνες που την παράγουν. Στόχος είναι το ευρύ κοινό να προσεγγίσει και να κατανοήσει τη νέα ταυτότητα του σύγχρονου καλλιτέχνη που παράγει ένα έργο διατηρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, μιλώντας μια γλώσσα οικουμενική. Η ποιοτική διαφορά γίνεται τόσο προφανής που είναι αδύνατον να αγνοηθεί. Ασφαλές δείγμα είναι τα ΜΜΕ που αντικατοπτρίζοντας τη διάθεση της κοινής γνώμης ασχολούνται συστηματικά με την εκδήλωση. Αυτό δημιουργεί με τη σειρά του ένα ευρύτερο κοινό που έλκεται και εφόσον η εκδήλωση ανταποκρίνεται στα κριτήρια του προσελκύει και άλλο κοινό. Αυτή η διαδικασία έχει τα στοιχεία μιας χιονοστιβάδας. Η πραγματική καινοτομία όμως είναι ότι ο ρόλος του κοινού μετατοπίζεται από παθητικό δέκτη σε ενεργό συμμέτοχο και αναπόσπαστο μέρος της έκθεσης. Η δύναμη του κοινού είναι αυτή που κάνει τις εκδηλώσεις αυτές τόσο δημοφιλείς αποκαθιστώντας τη σχέση καλλιτέχνης - κοινό - έργο. Η συγκέντρωση ενός τόσο μεγάλου αριθμού καλλιτεχνών και έργων οδηγεί σε ένα άνευ προηγουμένου κλίμα δημιουργικότητας με καλλιτέχνες που ανταλλάσσουν μεταξύ τους ιδέες και συζητούν εμπεδίδοντας έτσι τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο – επί της ουσίας και όχι στα χαρτιά.

Συμμετέxουν: Αβραμίδου/ Δανιηλίδη Αγαπητάκης Αγαπητός, Αγγελάκης Γιώργος, Aθανασιάδου Έλενα, Αλαφούζος Στέφανος, Αλεξανδρή Ελευθερία, Αμπαριώτου Άννα, Αμπαστάδο Λούση, Ανταράκη Τερέζα, Αντύπα Ράνια/ Χρήστου Άκης, Αξιώτη Βιργινία, Αποστολοπούλου Γιώτα, Αποστολοπούλου Ιφιγένεια, Αριστοτέλους Μαρία, Βαγιάτη Μάρω, Βάκου Πολυξένη, Βασιλάκου Μαργαρίτα, Βασιλειάδης Γιώργος, Βιτσαρόπουλος Γιώργος, Βουλγαράκη-Βιοπούλου Στέλλα, Βούσουρας Αντρέας, Γαβαλάς Γιάννης, Γεωργίου Τάσος, Γιαβρόπουλος Νίκος, Γιαννακού Σωτήρης, Γιατράς Θωμάς, Γκούζια Βάλια, Δαπουλάκη Ειρήνη, Δεληγιάννη Αναστασία, Δέλλιου Δόμνα, Eugenia Demeglio, Δούμα Θαλασσινή, Δραπανιώτη Δέσποινα, Ηλιάκης Σέργιος-Μάριος, Ηλιού Μιχάλης, Ιωαννίδη Κατερίνα, Καλογερή Λίλα, Κανέλλος Γιώργος, Κάππα Βασιλική, Καραλής Μπάμπης, Καρατζά Άντζι, Καυκούλα Βάσω, Κεμανέ Ιωάννα, Κερκύρα Ναταλία-Αικατερίνη, Anne Κern, Κόκκαλης Νίκος, Κολοκυθάς Αλέξανδρος, Κολώνης Λευτέρης, Κοταμανίδου Νίνα, Κουράκης Ορέστης, Κουτρούλης Γιάννης, Κριτσωτάκης Δημήτρης, Κροντήρη Αφροδίτη, Κυρίτσης Νίκος, Bojan Krstic, Nikola Krstic, Κυριακίδου Μαρία, Κύρκου Ευδοκία, Kummer Heike, Λάγιας Δημήτρης, Λαγός Γρηγόρης, Lab of Architecture, Λανταβού Σεμίνα, Uli Lekkas, Λεούση Επιστήμη, Λιακόπουλος Τάσος, Λιάπης Βασίλειος, Λυντζέρης Γιώργος, Λύτρα Άντρη, Μακρής Γιώργος, Μάλλιου Ντορίνα, Μανέτα Άννα, Μανιδάκη Βάσω, Μανωλάκου Βίλη, Μανωλίδου Αντιγόνη, Μάρα Μάγδα, Μαραγκάκη Εύα, Μαργέλλου Ηλιοδώρα, Marengo Valentino, Μαρούδα Δήμητρα, Ματζάνας Κωνσταντίνος, Μαυρίδου Έυα, Μαυρονικόλα Ματίνα, Μελανία, Μικελίδου Ανδρονίκη, Μουστάκα Παρασκευή, Μουτούση Αλίκη, Μπαχλιτζανάκη Ειρήνη, Μπλιάτκας Νικόλας, Μπονάτσου Ισμήνη, Μποσίνη-Κοντοβράκη Βασιλική, Μπουτανιώτης Ηλίας, Μπούτος Βασίλης, Nebojša Aleksić, Ιngrid Νiedermayr, Νομικός Γιάννης, Christopher Johns, Ξανθάκη Μαρία, Ξυνοπούλου Μαρία, Ορφανουδάκη Δανάη, Παλαιολόγος Νίκος, Παναγοπούλου Δόμνα, Παντελόπουλος Παντελής, Παπαδόπουλος Αντώνης, Παπαθεοδώρου Κωστής, Παπαϊωάννου Μαντώ, Παπαλεξάνδρου Ντίντα, Παπαμερκούρη Δήμητρα, Παπαχρήστου Πουλχερία, Παρακεντέ Χριστίνα, Περδικέα Διαμάντω, Πλακίδας Λευθέρης, Πλουμής Παναγιώτης, Ποθητάκης Χρήστος, Ράγκου Ράνια, Ράκκας Νίκος, Ρουσιώτη Μαρία, Σούλαρης Χρήστος, Σουσούνη Αναστασία, Σπανουδάκη Αννέττα, Σπερελάκη Λήδα, Σπύρου Βασιλική, Σταυρόπουλος Νίκος, Στεφανίδου Αλεξάνδρα, Στοΐδης Άρις, Στόκας Θάνος, Στριφτάρης Γιώργος, Τάκη Ρεβέκκα, Τριβιζάς Χρήστος, Τζωρτζάτου Μαρία, Τσαφαντάκη Μάρα, Τσεριώνης Γιώργος, Τσιάλου Μάνθα, Τσιάρα Μάρθα, Τσιμπουρλά Μαρία, Φιόρος Μάκης, Φουράρης Σωτήρης, David Fox, Χαβιαρά Ελεάνα, Χαμηλάκη Ουρανία, Χατζημουράτη Μαρία, Χατζησμάλης Νικόλαος, Χατζηφωτιάδου Έμυ, Χριστοφή Στέλλα, Χριστόφορος Χρίστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου