Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Έργα φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών στα άδεια καταστήματα της Αθήνας


Έργα φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών θα στολίσουν περίπου 20 με 25 άδεια καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και δεδομένης της οικονομικής κρίσης που πλήττει την αγορά και έχει αναγκάσει πολλούς καταστηματάρχες να βάλουν λουκέτο. Από τις 17 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, τα άδεια εμπορικά καταστήματα του κέντρου, κυρίως στις οδούς Σταδίου και Σόλωνος, θα στολιστούν με έργα νέων καλλιτεχνών της εικαστικής τέχνης και με τίτλο «Τέχνη στις Βιτρίνες».


Η οικονομική κρίση δεν γεννά μόνο προβλήματα και θλίψη, αλλά και ιδέες. Πρωτότυπες ιδέες, για να καλυφθεί το γκρίζο και να ρετουσάρει το ζοφερό περιβάλλον που κυριαρχεί στις μέρες μας. Μια τέτοια ιδέα είχαν και στο δήμο Αθηναίων, με την ευκαιρία των γιορτών των Χριστουγέννων, που ειδικά για φέτος αναμένεται να είναι για το κέντρο της πόλης μία πρωτόγνωρη εμπειρία, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης και της κρίσης της αγοράς.

Η πρωτοβουλία αυτή του δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το εμπορικό επιμελητήριο και την πανελλήνια ομοσπονδία ιδιοκτητών ακινήτων και σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Πέρα όμως απ' την «Τέχνη στις Βιτρίνες», ο δήμος Αθηναίων φιλοδοξεί με θεματικά φεστιβάλ να δώσει τον παλμό των γιορτών για 30 ημέρες και νύχτες με τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά σε πρώτο πλάνο, ενώ ταυτόχρονα η γιορτή θα απλώνεται στο Ζάππειο και σε 17 γειτονιές. Γιορτές στις οποίες θα συμμετέχουν πάνω από 700 καλλιτέχνες: μουσικοί, συγκροτήματα, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ, ενώ το σύνθημα θα δοθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου σε μία διαφορετική «φωταγώγηση» της πλατείας Συντάγματος, όπως υπόσχεται η δημοτική αρχή.

Εννέα από τα φεστιβάλ φιλοξενούνται μέσα στον Δεκέμβριο συν ένα τον Ιανουάριο: Οι «Μουσικές του Κόσμου» (16-18/12, Κλαυθμώνος), η «Μαγική Πλατεία των Παιδιών» (17-31/12, Σύνταγμα), οι «Μέρες Παντομίμας - Νύχτες Μαγείας» (19-21/12, Σύνταγμα και Κοτζιά), οι «Πιο Μικρές Μέρες» (20-21/12,"Τεχνόπολις", Ζάππειο και Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών), το «Jazzy Christmas» (22-24/12, Κλαυθμώνος), το «Φεστιβάλ Χορωδιών» (23/12, Κοτζιά), το φεστιβάλ juggling στη «Γειτονιά των Παιχνιδιών» (27-29/12, Σύνταγμα & Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ)», η «Νέα Μουσική Σκηνή» (27-29/12, Κλαυθμώνος), το «Φεστιβάλ Κλασικής Ορχήστρας» (28-31/12, Κοτζιά).

Με την άφιξη της νέας χρονιάς καταφθάνει το φεστιβάλ «Έκφραση» με νέους καλλιτέχνες (3-5 Ιανουαρίου, Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων "'Αννα και Μαρία Καλουτά" Νέος Κόσμος).

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα εορταστεί ο ερχομός του νέου χρόνου στην πλατεία Κοτζιά με μουσικές εκπλήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου