Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΕΝ ΦΛΩ Χ_ΑΡΤ_ΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ με ουρά.

Οι ΕΝ-ΦΛΩ καλέστηκαν να συμμετέχουν στους Μικρούς κήπους ευτυχίας









Χ_ΑΡΤ_ΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ με ουρά.


Μια φορά κι έναν καιρό μπορεί να είχαν και οι άνθρωποι ουρά, γιατί άκουγα πολλές φορές τους μεγάλους να λένε «Πονάει η ουρά μου», «Με χτύπησε στην ουρά», αλλά τη δική μου δεν την είδα ποτέ, όσο και να έψαχνα στον καθρέφτη. Το λέω αυτό γιατί μου φαίνεται παράξενο να έχουν ουρά τα πράγματα και να μην έχει ο ίδιος ο άνθρωπος που τα φτιάχνει. Μπορεί όμως να φοβάται πως, έτσι κι αποκτήσει κάτι τέτοιο, θα γίνει αυτός ζώο, τώρα που τα έχει εξοντώσει όλα κι έχει κρατήσει μερικά σε μάντρες για να ξεγελάει τα παιδάκια. Άλλωστε ποτέ δε συμπάθησε τις ουρές, εκτός κι αν επρόκειτο για «Λεφτά με ουρά», «Παράδες με ουρά», «Λίρες με ουρά». Κανείς δεν έδωσε σημασία στο άλλο, που έλεγε «Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά».

Οι φοιτητές/παρά-χαράκτες τις ομάδας Εν Φλω θα προτείνουν τους δικούς τους κήπους ευτυχίας χαράζοντας πάνω σε λινόλεουμ τις δικές τους προτάσεις και παρουσία του κοινού θα τυπώνουν και θα κυκλοφορούν δικά τους εικαστικά χαρτονομίσματα. Μέσα από το δρώμενο προκύπτει ο συνειρμός χρήμα-τέχνη. Πιο όμως χρήμα έχει αξία στον κήπο της ευτυχίας του καθενός; Αποχωρώντας από την έκθεση οι επισκέπτες θα παίρνουν μαζί τους ένα αυθεντικό εικαστικό, χαρακτικό χαρτονόμισμα το οποίο θα εξαργυρώνεται μόνο μέσα στον δικό του κήπο ευτυχίας.

Η εικαστική ομάδα ΕΝ ΦΛΩ σχηματίστηκε στις αρχές του 2011 από φοιτητές και διδάσκοντες του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με σκοπό να είναι παρούσα με τις δράσεις και τις εκθέσεις της σε καίρια πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η δυναμική της σήμερα είναι 63 μέλη.

  • Η ομάδα ΕΝ ΦΛΩ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ετήσια διεθνή εικαστική διοργάνωση της ART ATHINA 2011(12 – 15 Μαΐου 2011) με δύο εικαστικά δρώμενα.

  • Η δεύτερη συμμετοχή της ομάδας ΕΝ ΦΛΩ, πρώτη σε εξωτερικό δημόσιο χώρο, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 3ουΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΟΜΟΥ(31 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 2011) στην Αθήνα.
  • Η διήμερη διάδραση με το κοινό και εγκατάσταση στον πολυχώρο Αχαρνών ΠΑΡΑΠΕΡΑ, σε συνεργασία με τον Τεχνοχώρο, ήταν η τρίτη παρουσία της ομάδας στον Αθηναϊκό χώρο.

  • Οι Συλλέκτες της τελευταίας ημέρας στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2011 , τέταρτη παρουσία –έκθεση και διάδραση με το κοινό της ομάδας ΕΝ ΦΛΩ, στην ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ στα πλαίσια της έκθεσης της Συλλογής Οικονόμου.



(Το κείμενο της πρώτης παραγράφου ανήκει στον συγγραφέα Αντώνη Σουρούνη και είναι απόσπασμα από το βιβλίο του νύχτες με ουρά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου