Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Σπουδαία διάκριση για το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στην Αθήνα

Μεταξύ των 13 σημαντικών συλλογών ισλαμικής τέχνης του κόσμου συγκαταλέγεται το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης του Μουσείου Μπενάκη σύμφωνα το έγκριτο περιοδικό «Saudi Aramco World».
Συγκεκριμένα σε άρθρο - οδηγό, που υπογράφουν οι γνωστοί ισλαμολόγοι Τζόναθαν Μπλουμ και Σίλα Μπλερ αναδεικνύοντας τα μουσεία του κόσμου, που θα πρέπει να επισκεφθούν όσοι ενδιαφέρονται για την ισλαμική τέχνη τοποθετούν το ελληνικό μουσείο ανάμεσα σε πολύ σημαντικά διεθνώς ιδρύματα: Το Λούβρο, τα Μουσεία Ισλαμικής Τέχνης της Τεχεράνης, του Καΐρου, του Κουβέιτ και της Ντόχα του Κατάρ, το Τοπ Καπί της Κωνσταντινούπολης, το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το Ισλαμικό Μουσείο του Βερολίνου, την Φριρ Γκάλερι Τέχνης της Ουάσιγκτον, το Βικτόρια και Αλμπερτ του Λονδίνου, το Ντάβιντ Μουσείο της Κοπεγχάγης και το Μουσείο Τεχνών του Λος Αντζελες.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα το Ισλαμικό Μουσείο της Αθήνας καλύπτει δεκατρείς αιώνες ιστορίας αναδεικνύοντας το ρόλο του Ισλάμ στη Μεσόγειο, μιλώντας για την κληρονομιά της ελληνο - ρωμαϊκής παράδοσης της περιοχής και επισημαίνοντας τις σχέσεις του με το Βυζάντιο. Στο ίδιο άρθρο αναφορά γίνεται για την συλλεκτική δραστηριότητα του Αντώνη Μπενάκη ενώ εκτενής είναι η περιγραφή της έκθεσης του μουσείου. Να σημειωθεί ότι η ηλεκτρονική έκδοση του «Saudi Aramco World» τιμήθηκε το 2004 με τον τίτλο «Best Magazine Website» από το Web Marketing Association.
Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου