Τρίτη 12 Απριλίου 2011





IN UTERO

Μέσα από φυσικές διαδικασίες, από φυσικά υλικά, στο φυσικό περιβάλλον.

Στόχος του, να βάλει τον άνθρωπο που αναζητά και ψάχνει, σε μια ξεχασμένη φυσική διαδικασία. Να μετατρέψει μια φυσική δραστηριότητα όπως έναν απλό περίπατο στο δασός σε πνευματική εμπειρία. Και ταυτόχρονα χωρίς να προϋποθέτει ή να υπόσχετε τίποτα από τα παραπάνω.

Ένα αντικείμενο που από μονό του μπορεί να υποστηρίξει την παρουσία του μέσα στον χώρο. Και το μόνο που κάνει εκτός από το να υπάρχει είναι να δημιουργεί απλά κάποιες συνθήκες (απομόνωση, συγκέντρωση και επαναφορά στην μήτρα της δημιουργίας) οι οποίες κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, βοηθήσουν στο να συμβεί κάτι.

Χωρίς να θεωρώ απαραίτητο να αναλωθούμε και να χαθούμε σε συμπλέγματα αφηρημένων εννοιών όπως συμπάν, θεός, ανθρώπινος νους για να καθορίσουμε τις προϋποθέσεις αυτές, ξέρω πώς ο άνθρωπος από μόνος του έχει το κλειδί της εμπειρίας αυτής. Και ότι αυτό δεν είναι άλλο από το μοναδικό δικαίωμα που έχουμε στη ζωή, της επιλογής. Την επιλογή να πιστέψουμε και να επιτρέψουμε στην πίστη και την επιθυμία να δημιουργήσει μαγεία.

(In utero:μέσα στη μήτρα)

Βασίλης Καβουρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου