Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ART ATHINA


H ART ATHINA είναι μια ετήσια διεθνής έκθεση που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης. Η έκθεση της ART ATHINA έχει γίνει ένας απο τους πιό σημαντικούς εικαστικούς θεσμούς στην Ελλάδα, ένα ετήσιο ραντεβού τέχνης καθώς ξεπερνά κατα πολύ τον εμπορικό της χαρακτήρα και λειτουργεί ως ένα κεντρικό εικαστικό γεγονός .

Κάθε χρόνο φιλοξενεί μεγάλο αριθμό ξένων γκαλερί και ξένων καλλιτεχνών, φιλοξενεί πολιτιστικούς φορείς , εκδόσεις, εφημερίδες, περιοδικά τέχνης και οργανώνει αφιερώματα σε εικαστικούς διαφόρων χωρών. Οργανώνει, επίσης παράλληλες εκδηλώσεις, με εικαστικές δράσεις, περφόρμανς, προβολές και συζητήσεις που φέρνουν το πολυπληθές κοινό της σε επαφή με σύγχρονες θεματικές και αναζητήσεις που κυριαρχούν στο πεδίο της τέχνης.

Στα πλαίσια αυτών των παράλληλων εκδηλώσεων συμμετέχει φέτος, μια ομάδα φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) με συντονιστές τους εικαστικούς Δήμητρα Σιατερλή, Θόδωρο Ζυρπιάδη και Χάρη Κοντοσφύρη, διδάσκοντες στο τμήμα.

Παρουσιάζονται δυο διαδράσεις με τους επισκέπτες της έκθεσης:

ΤΥΠΩΘΕΙΤΟ & Χ ΑΡΤ ΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ. Οι θεματικές και οι τρόποι δράσεις των εικαστικών δρώμενων προέκυψαν μέσα απο τις συζητήσεις και τον προβληματισμό όσων συμμετέχουν στην ομάδα δράσης για την ART ATHINA 2011.

1o δρώμενο σε εξέλιξη

ΤΥΠΩΘΕΙΤΟ Το πρώτο δρώμενο σε εξέλιξη, πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας χαρακτικές κι εκτυπωτικές μεθόδους για να δημιουργηθούν υπερμεγέθεις τυπογραφικοί κύλινδροι που μελανώνονται και κυλιόμενοι τυπώνουν γραφές, εικονολέξεις και σύμβολα σε χαρτιά απλωμένα στους διαδρόμους του κτιρίου. Οι καταθέσεις αυτές αφορούν σε προβληματισμούς της τέχνης και της σύγχρονης κοινωνικής κατάστασης. Το τυπωμένο αποτέλεσμα των προτάσεων-σκέψεων αυτών έχει μια ροή που λειτουργεί ως βάση- καμβάς για επόμενες παρεμβάσεις.

Το κοινό καλείται να απαντήσει, να αντιδράσει, να αναιρέσει,να σχολιάσει ή να διαγράψει τις γραφές ,χρησιμοποιώντας μεγάλες λαστιχένιες σφραγίδες . Δημιουργούνται έτσι διαστρωματώσεις λέξεων εικόνων ,απόψεων και συμβόλων σ’ ενα εικαστικό διάλογο στους μακρείς διαδρόμους του εκτυπωμένου χαρτιού.

  • ΕΚΤΥΠΩΣΙΜΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
  • ΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
  • ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
  • ΠΑΡΑ ΓΡΑΦΕΣ
  • ΠΑΡΑ ΤΥΠΩΣΕΙΣ
  • ΔΙΑ ΓΡΑΦΕΣ
  • ΕΚΤΥΠΩMENOI ΔΙΑΛΟΓΟΙ

2o δρώμενο σε εξέλιξη

Χ ΑΡΤ ΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Κάθε φοιτητής παρα-χαράκτης χαράζει,και παρουσία του κοινού τυπώνει και κυκλοφορεί τα δικά του εικαστικά χαρτονομίσματα. Καθημερινά -κατα τη διάρκεια- της έκθεσης σε δυό μικρά πιεστήρια τυπώνονται απο τα μέλη της ομάδας της Φλώρινας τα χαρτονομίσματα που οι επισκέπτες επιλέγουν και παραγγέλνουν προς εκτύπωση. Aποχωρώντας απο την ART ATHINA οι επισκέπτες παίρνουν μαζί τους ένα αυθεντικό εικαστικό ,χαρακτικό χαρτονόμισμα

Προκύπτουν συσχετισμοί:

χρήμα –αξία, χρήμα –κοινωνική καταξίωση, χρήμα – ταυτότητα, χρήμα – κράτος, χρήμα –ευρώπη, χρήμα- οικονομική κρίση , χρήμα – τέχνη

ΧΡΗΜΑ = ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ = ΧΑΡΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ = Χ ΑΡΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ =

= Χ ΑΡΤ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ = ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΝΟΜΙΣΜΑ = ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΕΧΝΗΣ

παραχαράκτες φλώρινας - χαράκτες νομισμάτων –παρα χαράκτες νομισμάτων

παραχαράκτες φλώρινας - μετατρεψιμότητα νομισμάτων

παραχαράκτες φλώρινας - νομισματικές μονάδες τέχνης

παραχαράκτες φλώρινας - χάρτινο νόμισμα, χαρτονόμισμα, τραπεζογραμμάτιο

παραχαράκτες φλώρινας - μέτρα για την προστασία του νομίσματος

παραχαράκτες φλώρινας - εικαστική υποτίμηση χ αρτ ο νομισμάτων

- εικαστική ανατίμηση χ αρτ ο νομισμάτων

- εικαστική ισοτιμία χ αρτ ο νομισμάτων

παραχαράκτες φλώρινας - εκδοση χαρτονομισμάτων τέχνης

παραχαράκτες φλώρινας - κυκλοφορία εικαστικού χαρτονομίσματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου