Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Προκήρυξη Διαγωνισμού


 Η Εταιρία Οικοτουρισμού Αμυνταίου σε συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, γνωστοποιούν την προκήρυξη διαγωνισμού εικαστικών έργων για δημιουργία συλλεκτικών ετικετών κρασιού.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ελεύθερη για όλους τους φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, ανεξαρτήτως ηλικίας, έτος σπουδών.
Θεματολογία:  H θεματολογία είναι ελεύθερη.  Τα έργα θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία συλλεκτικών ετικετών κρασιού αφού προηγηθεί  γραφιστική επεξεργασία. Το εικαστικό έργο αποτελεί έμπνευση για τον εφαρμοσμένο δημιουργό-γραφίστα και θα κρατήσει αναλλοίωτη μέχρι και 60% της αναγνωσιμότητας του έργου. Θα αναφέρεται το όνομα του δημιουργού με τα αρχικά χαρακτηριστικά του τμήματος ΤΕΕΤ Δυτικής Μακεδονίας με διακριτικότητα στην πίσω ετικέτα. Σε περίπτωση επανάληψης της συλλεκτικής έκδοσης πρέπει να αδειοδοτηθεί και να επανασυμφωνηθεί από τον δημιουργό.)
Προϋποθέσεις : Οι διαστάσεις των έργων που θα υποβληθούν δεν θα πρέπει να είναι μικρότερες από 0,30m και μεγαλύτερες από 1,50m. Επιτρέπεται η χρήση οποιουδήποτε υλικού. Πίσω από κάθε έργο θα πρέπει να είναι γραμμένα ο τίτλος του έργου καθώς και τα ακόλουθα στοιχεία του/της διαγωνιζόμενου/ης φοιτητή/τριας: Όνομα, Επώνυμο, τηλέφωνο, e-mail και πλήρης ταχυδρομική διεύθυνση.
Ασφάλιση: Σε περίπτωση φθοράς, απώλειας, μερικής ή ολικής κακοποίησης του έργου  από την παραλαβή της εταιρίας μέχρι την παράδοση επιστροφής του στη γραμματεία του τμήματος αποζημιώνεται ο δημιουργός με το ποσό των 50.00 ευρώ, ανεξαρτήτου μεγέθους.
Δήλωση Συμμετοχής και παράδοση έργων: από 28 Μαρτίου έως 22 Απριλίου, στη γραμματεία της σχολής (Υπεύθυνη: Μάγδα Χριστοπούλου). (Πληροφορίες: Χάρης Κοντοσφύρης, 6974066236).
  Τα έργα θα εκτεθούν για το κοινό στο οινοποιείο της ΕΑΣ Αμυνταίου από το Σάββατο 14 Μαΐου (έναρξη έκθεσης)  έως Κυριακή 22 Μαΐου finishage-γιορτή λήξης.
Την 22α Μαΐου ορίζεται η ημέρα όπου τα έργα θα δημοπρατηθούν από τους ενδιαφερόμενους οινοπαραγωγούς. Ελάχιστη τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας ορίζεται το ποσό των 50,00ε ενώ το ύψος της προσφοράς για το κάθε έργο δεν έχει περιορισμό. Από τη στιγμή που ο ενδιαφερόμενος οινοπαραγωγός αγοράσει το έργο, δικαιούται το ίδιο το έργο καθώς και τα πνευματικά δικαιώματα για την μετατροπή του έργου σε ετικέτα συλλεκτικών φιαλών. Ο δημιουργός δε δικαιούται ποσοστό κέρδους από τις πωλήσεις των συλλεκτικών φιαλών. Μετά από το πέρας της διαδικασίας όσα έργα δεν επιλεγούν θα επιστραφούν στους καλλιτέχνες. Το κόστος μεταφοράς, ανάρτησης και παρουσίασης των έργων στην έκθεση επιβαρύνει τον διοργανωτή.
Την ίδια ημέρα, με το πέρας της διαδικασίας δημοπράτησης των έργων από τους ενδιαφερόμενους οινοποιούς, θα ακολουθήσει βράβευση των 3ων καλύτερων έργων από τριμελή κριτική επιτροπή. Τα έπαθλα θα είναι 2ήμερες εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμυνταίου με όλα τα έξοδα καλυμμένα (διανυκτέρευση, πλήρης διατροφή και δραστηριότητες υπαίθρου).
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να κάνει ευρύτερα γνωστή την περιοχή του Αμυνταίου σαν οινοπαραγωγικό κέντρο και να διαδώσει τη δημιουργική συμμετοχή του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτική Μακεδονίας στις παραγωγικές δομές.



--
Χρύσα Στεφανίδου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Ενημέρωσης
Εταιρίας Οικοτουρισμού Αμυνταίου
Κιν: 6948063657

Εταιρία Οικοτουρισμού Αμυνταίου. 
ΑΜΥΝΤΑΙΟ, Γυμναστηρίου 9
Τ.Κ 53200 ΑΜΥΝΤΑΙΟ
ΤΗΛ 23860 24333
www.eovitsiou.gr
info@eovitsiou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου