Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΙΣ. Στο Πρώτο τεύχος παρουσιάζεται ο εικαστικός και καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας Χάρης Κοντοσφύρης

 


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΙΣ

 

Το λογοτεχνικό περιοδικό καρυοθραύστις κυκλοφορεί κάθε τέσσερις μήνες από τις εκδόσεις ΡΩΜΗ και υπό τη διεύθυνση του Κ. Θ. Ριζάκη. Στις σελίδες του φιλοξενούνται αφιερώματα σε λογοτέχνες, δοκίμια, ποιήματα, πεζογραφήματα, βιβλιοκριτικές, αυτοσχόλια λογοτεχνών πάνω σε εκδοθέντα έργα τους, συνεντεύξεις, ενώ κάθε τεύχος κοσμείται από τα έργα ενός καλλιτέχνη.

Στο τέταρτο τεύχος (Απρίλιος 2020) φιλοξενήθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στο έργο του ποιητή και πεζογράφου Πρόδρομου Χ. Μάρκογλου, με τη συμμετοχή δεκαέξι πανεπιστημιακών, λογοτεχνών και βιβλιοκριτικών. Ο Συμεών Γρ. Σταμπουλού μετέφρασε τον κύκλο ποιημάτων «Παραλλαγή επί κανενός θέματος» του Ντουρς Γκρυνμπάιν (Durs Grünbein, 1962), ίσως του σημαντικότερου ποιητή της γενιάς του στη Γερμανία. Μεταφράσεις των Hugo, De Lisle, Bernstein και Joseph Kessel συμπληρώνουν την ύλη.

Σ’ αυτό το τεύχος ο εικαστικός και καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας Χάρης Κοντοσφύρης συνομιλεί με τη Γλύκα Διονυσοπούλου πάνω σε ευρύτερα ζητήματα της Τέχνης, όπως για τον ρόλο του καλλιτέχνη και της Τέχνης σήμερα, για το εικαστικό γίγνεσθαι στο κέντρο και την περιφέρεια, για τη σχέση της Τέχνης με τον θεατή και του καλλιτέχνη με τα υλικά. Παράλληλα, έργα του κοσμούν τις σελίδες του τεύχους.

Περισσότερες πληροφορίες γύρω από το περιοδικό και τα περιεχόμενα των τευχών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των εκδόσεων ΡΩΜΗ, πατώντας  https://www.romipublications.com/blank-4

 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου