Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Ο φωτογράφος Θανάσης Ράπτης παρουσιάζει το Φωτογραφικό κέντρο Θεσαλλονίκης και την προσωπική του δουλειά.

 



Την Τρίτη 15/12/2020 στις 10:30 μμ ο φωτογράφος Θανάσης Ράπτης διατρέχει και παρουσιάζει την 25ετή και πλέον πορεία του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Επίσης επιλέγει και παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά δείγματα από την προσωπική του δουλειά ως φωτογράφος και ως επιμελητής εκθέσεων και διοργανώσεων καλλιτεχνικών δράσεων.

Συντονισμός πρόσκληση : Κώστας Κουμλής  Δείκτες δυο διαλέξεις: πρωινή 44 συμμετέχοντες / βράδυ 20 συμμετέχοντες πανελληνίως


Εικονική Αίθουσα 3. Σύνδεσμος Αίθουσας https://zoom.us/my/uowm.eetf3 Meeting ID 680-447-7017


Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης είναι μια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρία που δραστηριοποιείται τα τελευταία 25 χρόνια στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Στην Ελλάδα το ΦΚΘ έγινε γνωστό όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις εκατοντάδες εκθέσεις και άλλες παρεμβάσεις (δράσεις στο δρόμο, μαθήματα, ξεναγήσεις σχολείων, παρεμβάσεις με άρθρα στον τύπο κ.α.).

Από τα μέσα της 10ετίας του 2000 η δράση του εξαπλώνεται και σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσα από τη συμμετοχή του, ως ιδρυτικό μέλος, στο Photofestival Union και στη Διεθνή Ένωση Φωτογραφικών Κέντρων.

Παράλληλα από τις αρχές της δεκαετίας του '90 ξεκίνησε και συνεχίζει τη δράση του στα Βαλκάνια, με την ανάπτυξη σχέσεων και ανταλλαγών, με φωτογράφους μεμονωμένα, αλλά και σχεδόν με όλα τα σημαντικά ιδρύματα και διοργανώσεις που προβάλλουν τη φωτογραφία στα Βαλκάνια, μέσα από τη διοργάνωση δράσεων οι οποίες είναι γνωστές με την ονομασία "Aspects of Balkan Photography".

www.fkth.gr
www.facebook.com/fkthgr2013

 

 

Ο Θανάσης Ράπτης ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Nομικά στο Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Τα τελευταία 30 χρόνια έχει συμμετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με φωτογραφίες, εγκαταστάσεις, βίντεο, artist's books κλπ.
Έχει επιμεληθεί θεματικές εκθέσεις και έχει οργανώσει φωτογραφικές δράσεις στο δρόμο και τη φύση με οικολογικό, πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.
Διηγήματα, φωτογραφίες και μεταφράσεις του από τα Ισπανικά έχουν δημοσιευτεί σε καταλόγους, λογοτεχνικά περιοδικά και βιβλία.
Έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με εβδομαδιαία και μηνιαία περιοδικά, γράφοντας κείμενα για τη σύγχρονη τέχνη.
Είναι Πρόεδρος του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

raptisth.wixsite.com/raptisth

raptisthtexts.blogspot.com/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου