Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Ομαδική Εκθεση Rituals&Identity στην γκαλερί Ann Street Gallery της Νεας Υόρκης


H Safe Harbors Ann Street Gallery

Παρουσιάζει την ομαδική έκθεση:

Rituals&Identity


                 







                       Εγκαίνεια
   Σάββατο, 23 Ιουνίου
       6:30 - 8:30 μμ. 



Kelly Boehmer, Laura Chenicek, Peter Christenson, Dustin Clark, Lisa Falkenstern, Margaret Fanning, Niamh Farrely, Nicole Foran, Alex Griffin, Grishma Khodaria, Virginia Lavado, Katrina Majkut, John C. Manion, Jaquelyn Mendez, Alfonse Pagano, Irene Pouliassi, Chris Revelle, Camilo Rojas, Ola Rondiak, Casey Whittier, Katie Wild, and Theresa Wilshusen.

Η έκθεση Rituals & Identity συγκεντρώνει μια ποικιλία έργων από είκοσι δύο διεθνής καλλιτέχνες, οι οποίοι ερευνούν εικαστικά την έννοια της τελετουργίας και προσφέρουν μια συναρπαστική ματιά σε ιεροτελεστίες διέλευσης, τις καθημερινές ιεροτελεστίες της κοινωνίας όπως και αυτές της προσωπικής αφοσίωσης. Τελετουργίες και γεγονότα που διαμορφώνουν τον καθημερινό τρόπο ζωής:
Τα δίπολα Γέννηση- Θάνατος, Ειρήνη και Πόλεμος...
Καθ’ Ορισμού ως μια σειρά καθιερωμένων, συνηθισμένων ενεργειών που διεξάγονται για πνευματική, κοινωνική, πολιτική και προσωπική σημασία. Τελετουργίες οι οποίες δημιουργούν και διατηρούν την έννοια της ταυτότητας. Με βάση τις λειτουργικές δομές της κοινωνίας, επικοινωνούν αξίες, οι οποίες βοηθούν στην επιβεβαίωση της ατομικής και συλλογικής ταυτότητας μέσω μιας κοινής αισθητικής, ψυχολογικής και συναισθηματικής εμπειρίας. Με τη σειρά τους, αυτές οι ταυτότητες επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται, εκδηλώνουν, υιοθετούν κοινωνικά έθιμα και ευθυγραμμίζονται με ορισμένες θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις.
Μέσα από τα έργα που παρουσιάζονται, η έκθεση Rituals & Identity προσφέρει την ευκαιρία να επανεκτιμήσουμε τη δύναμη των τελετουργιών στη σύγχρονη εποχή μας και να ρίξουμε μια νέα ματιά στο πώς διαμορφώνουν τις αντιλήψεις μας για την συλλογική αλλά και την προσωπική μας ταυτότητα. Την ικανότητα επιρροής στην κοινωνία και τον πολιτισμό, ενώ μας ενώνουν κάτω από κοινές εμπειρίες.


Επιμέλεια εκθεσης: Virginia Walsh
Διάρκεια εκθεσης: 23 Ιουνίου- 4 Αυγούστου
Επικοινωνία: Rituals & Identity @ Ann Street Gallery
Virginia Walsh, Director
(845) 784-1146,
vwalsh@annstreetgallery.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου