Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Tην Μαρία Κλωνάρη θα τιμήσουν οι φίλοι της στην Αθήνα με μία επιμνημόσυνη δέηση στο ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 στις 11.30

                                                    
ΜΑΡΙΑ ΚΛΩΝΑΡΗ
Ένας δύσκολος αποχαιρετισμός

Στις 13 του Γενάρη η Μαρία Κλωνάρη, κοιμήθηκε τον απροσδόκητα τελευταίο της ύπνο στο Παρίσι, όπου ζούσε. Από τη δεκαετία του ’70, ήδη, το καλλιτεχνικό δίδυμο Κατερίνα Θωμαδάκη – Μαρία Κλωνάρη τάραξε τα νερά της διεθνούς πρωτοπορίας και κατέρριψε τους διαχωρισμούς ανάμεσα στα διάφορα είδη τέχνης και γνώσης, με ατελεύτητες αναζητήσεις σε όλα τα γνωστικά πεδία, από τις πηγές των αρχέγονων μύθων μέχρι τις φυσικές επιστήμες, και από τη φεμινιστική σκέψη στον φιλοσοφικό και πολιτικό στοχασμό. Η ύψιστη αναγνώριση για τις δύο καλλιτέχνιδες ήρθε το 2012, όταν η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας δημιούργησε ειδικό «Αρχείο Θωμαδάκη-Κλωνάρη» αφιερωμένο στο πολυσχιδές έργο τους.
Η Γαλλία αποχαιρέτησε τη Μαρία Κλωνάρη με μια αντάξιά της τελετή στον ναό Saint Julien Le Pauvre και στο ιστορικό κοιμητήριο Père Lachaise, με έντονη παρουσία του καλλιτεχνικού κόσμου της γαλλικής πρωτεύουσας.
Την Κυριακή 23/2, στις 11.30 πμ, θα την τιμήσουν οι φίλοι της στην Αθήνα με μια επιμνημόσυνη τελετή στο ναό του Αγ. Γεωργίου Καρύτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου