Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Το Μουσικό Χωριό υπάρχει από το 2006




TO ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Το Μουσικό Χωριό διοργανώνεται από την Αστική μή Κερδοσκοπική Εταιρία Μουσικών Παρεμβάσεων arTree και στοχεύει:

· Στην προγραμματισμένη ή αυθόρμητη εκτέλεση μουσικών ιδεών, έργων και δρώμενων και την παραγωγική ανταλλαγή ιδεών και projects μεταξύ διεθνών καλλιτεχνών και ανθρώπων της τέχνης γενικότερα.

· Στην υλοποίηση εκπαιδευτικών ενοτήτων υπό την μορφή εργαστηρίων/masterclasses ομαδικής δράσης, τα οποία συντονίζονται σε συνεργασία με Έλληνες και αλλοδαπούς καλλιτέχνες με αναγνωρισμένη δράση στο χώρο της σύγχρονης ή ιστορικής δημιουργίας και εκτέλεσης. Οι θεματικές ενότητες των εργαστηρίων στο σύνολο τους αποβλέπουν σε ευρείες και ουσιαστικές προσεγγίσεις της μουσικής τέχνης, ενώ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε πρωτότυπους τομείς που δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη στα ελληνικά προγράμματα μουσικών σπουδών.


· Στην δημιουργία μίας διεθνούς αναπτυσσόμενης κοινότητας αλληλουποστηριζόμενων καλλιτεχνών, τόσο σε επίπεδο συλλογικής μουσικής εκτέλεσης, όσο παραγωγής και διανομής καλλιτεχνικού υλικού.

Το Μουσικό Χωριό βρίσκεται σε μόνιμη συνεργασία με την Εταιρία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας (ΕΚΠΟΛ), το Δήμο Αρτέμιδος, την Νομαρχία Μαγνησίας και τους ανθρώπους του Αγίου Λαυρεντίου.

Η συνολική επικοινωνιακή δυναμική που αναπτύσσεται στα πλαίσια του φεστιβάλ όπου η διαφορετικότητα αποτελεί εναύσμα και όχι εμπόδιο, παρέχει ένα μοντέλο κοινωνικής συνύπαρξης με συνδετικό ιστό τη μουσική ώς παγκόσμια γλώσσα.

Ως συντονιστές αυτής της μουσικής αυτής κοινότητας, αποσκοπούμε όχι σε ένα φεστιβάλ ‘κλειστού τύπου’ ή σε μία τουριστική γιορτή, αλλά σε μία δημιουργική συμβίωση μεταξύ καλλιτεχνών, μουσικόφιλων, και ανθρώπων του χωριού, δημιουργώντας τις βάσεις για την εδραίωση ενός θεσμού που θα ριζώσει στη συνείδηση του τόπου και θα συνεχίσει να τον ενισχύει σε βάθος χρόνου, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στις γνώσεις και την δημιουργικότητα, θα ενδυναμώνει τις ανθρώπινες σχέσεις πέρα από κοινωνικά και καλλιτεχνικά στεγανά και θα διακονεί έμπρακτα την ελευθερία στην έκφραση.

δείτε το ντοκυμαντέρ για το μουσικό χωριό

ξεφυλίστε τις φωτογραφικές αναμνήσεις του μουσικου χωριού

Για να εγγραφείτε στη λίστα ενημερώσεων του Μουσικού Χωριού επισκεπτείτε το αντίστοιχο πεδίο στην ιστοσελίδα τους .

Επισκεφτείτε και τη σελίδα του Μουσικού Χωριού στο facebook. Πατήστε το «μου αρέσει» για να ενημερώνεστε άμεσα και
να συμμετέχετε ενεργά στην κοινότητα τους (www.facebook.com/musicvillage.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου