Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

First Aid Kit: η ατομική έκθεση της εικαστικού Σοφίας Κυριακού


First Aid Kit ονομάζεται η ατομική έκθεση της εικαστικού Σοφίας Κυριακού που εγκαινιάζεται στις 3 Μαρτίου, 3.00μμ στην εταιρεία Coco - Mat στο Άμστερνταμ. Η εικαστικός που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, παρουσιάζει μέρος της δουλειάς της από την περίοδο 2002 - 2012.

Ερευνά το πεδίο της χρησιμοποιώντας μικτά υλικά, με διαφορετικές τεχνικές και θεματικές ανά περιόδους, για να δημιουργήσει έργα που αναπαριστούν την υπαρξιακή αναζήτηση με την βαθύτερη έννοια της ίδιας της ύλης.

Τα υλικά της άλλοτε πραγματικά και άλλοτε ζωγραφικά μετουσιώνονται σε καθαρή ζωγραφική. Πραγματικά υλικά, πολλές φορές, παρατίθενται δίπλα σε ζωγραφικά, συνθέτοντας το όλον με την εκφραστικότητα και την λειτουργικότητα των επιμέρους στοιχείων.

Τα περιγράμματα, οι χρωματικές κηλίδες, το κολλάζ συνθέτουν τη ζωγραφική ύλη και δημιουργούν μία νέα πραγματικότητα επισημαίνοντας μας, σημεία παροχής πρώτων βοηθειών με ότι η ίδια έχει δημιουργήσει και εκθέσει την τελευταία δεκαετία, μοιραζόμενη με το κοινό ένα κουτί πρώτων βοηθειών για να θεραπευτεί το πάσχων σώμα.

Πνευματικό, σωματικό, κοινωνικό.

Σοφία Κυριακού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου