Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Κάλεσμα συμμετοχής της Καλών Τεχνών Φλώρινας στη χριστουγεννιάτικη γιορτή κρασιού στο Αμύνταιο με ανταποδοτική εκδρομή στην περιοχή









Στις 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Αμύνταιο χριστουγεννιάτικη γιορτή κρασιού. Θα συμμετέχουν τα τοπικά οινοποιεία και στόχος της εκδήλωσης είναι η ενεργοποίηση της επισκεψιμότητας και η προβολή της γευσιγνωσίας του κρασιού.
Στη γιορτή αυτή συμμετέχει και η Καλών Τεχνών Φλώρινας. Καλούνται οι φοιτητές του Τ.Ε.Ε.Τ. και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται, να προτείνουν μια ζωγραφισμένη καρικατούρα ενός μπουκαλιού κρασιού σε δύο διαστάσεις. Π.χ. ζωγραφίζει κάποιος ένα μπουκάλι όπου στο εσωτερικό του κολυμπάει ένα ψάρι. Από αυτό το έργο θα προκύψουν μια σειρά φωτοτυπίες αυτού του μπουκαλιού όπου θα κολληθούν με κόλα αφισών σε τοίχους της πόλης, στο ύψος του πεζοδρομίου. Έτσι η πόλη του Αμύνταιου θα γεμίσει με εγκαταλελειμμένα μπουκάλια κρασιού. Ο κάθε συμμετέχον μπορεί να προτείνει πάνω από ένα μπουκάλι. Το περιεχόμενο τους μπορεί να φέρει όποια στοιχεία αναπαράστασης, φαντασίας ο καθένας επιθυμεί. Κατόπιν οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν τα έργα τους και θα τα στείλουν στο συντονιστή του project για να τα προωθήσει στους διοργανωτές. Οι διοργανωτές έχουν αναλάβει να εκτυπώσουν φωτοτυπικά τα ηλεκτρονικά αντίγραφα των έργων σε όποιο αριθμό κρίνουν. Στη συνέχεια ομάδα εργασίας από το Τ.Ε.Ε.Τ.  θα τα κόψει στο σχήμα του μπουκαλιού και θα τα τοποθετήσει σε τοίχους που θα τους ταιριάξει σε διάφορα σημεία της πόλης του Αμύνταιου. Έτσι, στην πόλη που γιορτάζει, απρόσμενα θα εμφανίζονται τα ιδιαίτερα αυτά μπουκάλια κρασιού από τους φοιτητές της Καλών Τεχνών Φλώρινας.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να στείλουν τις φωτογραφίες των έργων το αργότερο μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, χωρίς καμία δυνατότητα περαιτέρω παράτασης.
Ανταποδοτικά των συμμετεχόντων ο Δήμος Αμύνταιου, τη συγκεκριμένη ημέρα θα πραγματώσει δωρεάν εκδρομή με επίσκεψη στο Νυμφαίο, στον Αρκτούρο, στον αρχαιολογικό χώρο της Λίμνης Πετρών, σε δύο τουλάχιστον οινοποιεία και σε βραβευμένα εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής. Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα από άποψη φυσικής ομορφιάς, οικολογίας και ιστορικής σημασίας εκδρομή έχουν δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ όσοι λάβουν μέρος στο project. Θα συμπληρωθεί πούλμαν 50 ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες στο project υπερβαίνουν τους πενήντα.
Η επιστροφή θα γίνει με το πούλμαν το βράδυ. Το μεσημεριανό φαγητό στο Νυμφαίο με θέα το λεκανοπέδιο του Αμύνταιου φέρει το συμβολικό ποσό των 6 ευρώ ανά άτομο, με κερασμένο το κρασί In Vino Estate (κτήμα εν οίνω).

Για δηλώσεις συμμετοχής  και οποιαδήποτε διευκρίνηση επικοινωνήστε με την Αγάπη Μαντζιώρη: 
email: agapimantzi@gmail.com. Τηλ. Επικοινωνίας: 6932493608.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου