Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Διενέργεια εργαστηρίου για φοιτητές του ΤΕΕΤ Φλώρινας

Η ποιήτρια και λογοθεραπεύτρια Μαρία Κουλούρη θα πραγματοποιήσει τετραήμερο εργαστήριο με θέμα «Δρόμοι εικαστικής δημιουργίας μέσω της ποίησης» από 12 έως και 15 Δεκεμβρίου 2017. Η συνολική διάρκεια του εργαστηρίου είναι 20 ώρες ενώ ο αριθμός των νέων καλλιτεχνών που μπορούν να λάβουν μέρος είναι 12.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί είναι:

Ημέρα Α : Δίωρη διάλεξη πάνω στην προσωπική πορεία της σαν θεραπεύτρια και ποιήτρια. Εξοικείωση με την πρόσφατη ποιητική συλλογή της, μέσα από επιλεγμένες αναγνώσεις του έργου της από τους φοιτητές. Διαβάζουν στην ομάδα τα ποιήματα. Παραδείγματα εικαστικών έργων επηρεασμένων από την ποίηση και οπτικοποίησης της ποίησης.

Ημέρα Β&Γ: Οι φοιτητές επιλέγουν στίχους - στιγμές της αρεσκείας τους από το τελευταίο της βιβλίο" Καθημερινά κρεβάτια". Δουλεύουν μόνοι τους πάνω σε ιδέες με την μορφή σκίτσων για το πως θα ήθελαν να πραγματευτούν τους στίχους, ώστε νοηματικά να δημιουργηθεί ένα αυτόνομο εικαστικό έργο. Καταγράφουν τις σκέψεις τους και ξεκινούν να πειραματίζονται με υλικά που θα επιλέξουν οι ίδιοι. Παράλληλα γίνεται συζήτηση για την εξέλιξη της ιδέας τους και με την συμβολή εικαστικού καθηγητή του εργαστηρίου αν επιθυμεί να συμμετέχει. Μπορούν να πειραματιστούν με ηχητικά αρχεία , βίντεο, ιδέες εγκατάστασης σε μικρή μακέτα,  κατασκευές - γλυπτά με πολύ απλά υλικά.

Ημέρα Δ: Έκθεση και κριτική συζήτηση, φωτογράφιση των έργων τους στο τέλος ,  για την δυνατότητα έκθεσης και στην Αθήνα  ή τον σχεδιασμό μικρής καλλιτεχνικής έκδοσης. Η έκδοση θα έχει χαρακτήρα ντοκουμέντου συμπεριλαμβάνοντας εκτός των έργων, μέρος των στίχων που χρησιμοποιήθηκαν, τα κείμενα και το προπαρασκευαστικό υλικό των φοιτητών. Μπορεί να είναι και μόνο ψηφιακή σε μορφή PDF.Οι φοιτητές μπορούν να ανεβάσουν όλο το υλικό τους σε blog ώστε να το επικοινωνήσουν με την εικαστική κοινότητα.


Λόγω του περιορισμένου αριθμού φοιτητών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν email στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: olga.monachou@gmail.com . Προθεσμία δήλωσης ενδιαφέροντος: Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου