Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Τέχνης 2018

Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Τέχνης 2018Δηλώσεις συμμετοχής σχολείων μέχρι 8 Δεκεμβρίου 2017

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, με την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (114213/Δ2/06-07-2017), διοργανώνουν τους πανελλήνιους μαθητικούς Αγώνες Τέχνης, από την Πέμπτη 22 έως και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018. Οι Αγώνες Τέχνης απευθύνονται σε μαθητές γυμνασίου – λυκείου της Ελλάδας και της Ομογένειας και αφορούν το θέατρο, την ποίηση, τη μουσική (μουσικά και χορωδιακά σύνολα), τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και την παραγωγή video. Οι μαθητές θα έχουν έτσι τη δυνατότητα σε ένα περιβάλλον εκπαιδευτικό που διδάσκει και εξασφαλίζει τον καθαρό και δίκαιο αγώνα να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία και παράλληλα να συνειδητοποιήσουν την αξία της τέχνης στη σύγχρονη εποχή.

Οι Αγώνες θα δώσουν τη δυνατότητα στους μαθητές όλων των σχολείων να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να αναζητήσουν δημιουργικές και εποικοδομητικές διόδους επικοινωνίας. Η συμμετοχή τους μάλιστα σε τέτοιους αγώνες ενδυναμώνει την ψυχολογία τους, βελτιώνει την κοινωνικότητά τους και αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία, για να συναντηθούν, να επικοινωνήσουν και να δημιουργήσουν. Άλλωστε αποτελεί κοινή παραδοχή πως οι συγκεκριμένοι αγώνες έχαιραν της εκτίμησης εκπαιδευτικών και μαθητών όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν διοργανώνονταν από το Υπουργείο Παιδείας και η μη διοργάνωσή τους τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Οι Αγώνες θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη (12ο χλμ. EO Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, Θέρμη, Θεσσαλονίκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου