Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

NEON/Curatorial Exhchange σε συνεργασία με τη Whitechapel Gallery

 

Το πρόγραμμα Ανταλλαγής Επιμελητών, το πρώτο σχετικό πρόγραμμα που δημιουργείται στην Ελλάδα, υλοποιείται σε συνεργασία με διεθνείς φορείς και απευθύνεται σε νέους επιμελητές που έχουν έδρα την Ελλάδα και την Αγγλία.
Ειδικότερα, από το 2012, σε συνεργασία με τη Whitechapel Gallery του Λονδίνου, το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε νέους επιμελητές από την Ελλάδα να έρθουν σε επαφή με την πολύπλευρη καλλιτεχνική σκηνή του Λονδίνου, να συνδεθούν με συναδέλφους τους από το εξωτερικό και να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες. Αντίστοιχα, σπουδαστές επιμέλειας τέχνης από την Αγγλία και τα πανεπιστήμια London Metropolitan University, The Courtauld Institute, Royal College of Art και Goldsmiths University έρχονται στην Ελλάδα για να γνωρίσουν την ελληνική καλλιτεχνική σκηνή.Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους, μέσα από ένα οργανωμένο πρόγραμμα επισκέψεων σε γκαλερί και εργαστήρια καλλιτεχνών. Επιπλέον, όλοι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ανταλλαγής επιμελητών μπορούν να διαγωνιστούν για το βραβείο επιμελητή τέχνης του οργανισμού ΝΕΟΝ, καταθέτοντας προτάσεις για μια υποθετική έκθεση, βασισμένη σε ιδέες που προκύπτουν από και αφορούν την συλλογή του Δ. Δασκαλόπουλου.
Στα πλαίσια του προγράμματος, μεταξύ 13 και 17 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το ταξίδι στο Λονδίνο που περιελάμβανε παρουσιάσεις και ομιλίες από διευθυντές γκαλερί και επιμελητές, καθώς και συναντήσεις με σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης βρετανικής τέχνης. 
Στο πρόγραμμα ανταλλαγής του 2015 συμμετείχαν από την Ελλάδα οι: Bertrand Stéphanie, Βαμβουκλής Νικόλαος, Δαμιανού Γεωργία, Ζαραμπούκα-Χατζημάνου Νιόβη-Βασιλική, Κάμπρα Ειρήνη, Καραγεώργος Βασίλειος, Καραμιχαήλ Αναστασία, Μπουντουρέλη Ελένη, Παπαδάτου Ιφιγένεια, Χατζή Αθηνά
Project Manager NEON Curatorial Exchange & Award: Νάγια Γιακουμάκη






                                                     






















photo credits:Καραγεώργος Βασίλειος, Καραμιχαήλ Αναστασία, Μπουντουρέλη Ελένη

links: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου