Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Πάρε μέρος στον διαγωνισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας με το smartphone σου



Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις κάμερες των κινητών τηλεφώνων έχει δημιουργήσει αυξημένη προσβασιμότητα για τους φωτογράφους. Οι στιγμές μπορούν πλέον να αποτυπωθούν σε κάθε περίσταση ή χώρο και ο καθένας μπορεί να απαθανατίσει την καθημερινότητα από ένα κινητό τηλέφωνο. Η κατηγορία mobile phone στα Sony World Photography Awards 2015 αναγνωρίζει αυτή η νέα δημιουργική ελευθερία και πως το mobile photography επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι φωτογράφοι προσεγγίζουν την τέχνη τους.

Φωτογράφοι όλων των ειδικοτήτων έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα από σήμερα για να υποβάλουν την καλύτερη φωτογραφία τους με θέμα:
Παίρνεις από τη ζωή ό,τι της δίνεις. Κινηθείτε πέρα από το προφανές και ανακαλύψτε την έμπνευση παντού γύρω σας. Ανακαλύψτε το αξιοσημείωτο χρησιμοποιώντας το κινητό σας τηλέφωνο για να δείτε τον κόσμο μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορείτε να στείλετε τις φωτογραφίες σας στο www.worldphoto.orgμέχρι τις 27 Φεβρουαρίου, όπου λήγει και η προθεσμία.
Οι 20 καλύτερες φωτογραφίες θα επιλεγούν από τους παρακάτω κριτές:
  • Anna Dickson, Director of Photography, Huffington Post, US
  • Chris Hudson, Group Art Editor, National Geographic Traveller, UK
  • Anthony Lepinay, Photographer and Creative Director, France
  • Alvin Soon, Associate Editor, HWM and HardwareZone.com, Singapore
  • Evgeny Tchebotarev, CPO and Co-Founder, 500px, Canada
H λίστα με τους επιλαχόντες θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίαςwww.worldphoto.org και ο νικητής θα αναδειχθεί από την ψήφο του κοινού, σε ψηφοφορία που θα διεξαχθεί μεταξύ 10 και 17 Μαρτίου.
Ο νικητής του διαγωνισμού θα παραστεί στα Sony World Photography Awards, που θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο στις 23 Απρίλιου και θα λάβει προϊόντα της Sony Mobile συμπεριλαμβανομένων και των ναυαρχίδων Xperia smartphone και tablet.
Η Astrid Merget Motsenigos, Creative Director, World Photography Organisation δήλωσε:
“Με τη σημερινή τεχνολογία στα χέρια μας, έχουμε τη δυνατότητα να αποτυπώσουμε τα καθημερινά γεγονότα που σχηματίζουν το μοναδικό ιστό της ζωής μας. Οι περισσότεροι από εμάς καταγράφουμε τη δική μας ιστορία κάθε μέρα με τα κινητά μας τηλέφωνα χωρίς να το σκεφτόμαστε. Η κατηγορία αυτή μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτές τις συνηθισμένες στιγμές”
O Γάλλος φωτογράφος και κριτής του διαγωνισμού, Anthony Lepinay, που συχνά φωτογραφίζει με το κινητό του προσθέτει:
“Είναι απολαυστικό να βλέπεις πως εξελίσσεται η φωτογραφία χάρη στη νέα τεχνολογία και στους νέους χρήστες. Η αμεσότητα αλλάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε τη φωτογραφία. Πρέπει να είμαστε «πάντα έτοιμοι» για να συλλάβουμε την τέλεια στιγμή. Και ελπίζω να βρω κάποιες τέλειες στιγμές χάρη σε αυτό το βραβείο”
Περισσότερες πληροφορίες για τα Sony World Photography Awards και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας μπορείτε να βρείτε στο www.worldphoto.org.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου