Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ARTECITYA - Envisioning the City of Tomorrow


31.01.2015, 10:00 - 17:00
Goethe-Institut Thessaloniki 
Βασ. Όλγας 66, Αίθουσα εκδηλώσεων 

Είσοδος ελεύθερη 
Γλώσσα: Ελληνικά και Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση 

ARTECITYA
Το ARTECITYA είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα residency (δημιουργικής φιλοξενίας καλλιτεχνών) που συνδιοργανώνουν 9 διαφορετικοί πολιτιστικοί φορείς από 7 Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Σλοβενία, Πολωνία, Κύπρος, Τσεχία, Ελλάδα) με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Το Artecitya θα διαρκέσει μέχρι το 2019.
Στόχος του προγράμματος είναι η ενεργοποίηση της συμμετοχής καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, δημιουργών και κοινού στο σχεδιασμό των πόλεων, με προτεραιότητα την διαμόρφωση μιας νέας προσέγγισης της έννοιας της αστικής ζωής, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές και κοινωνιολογικές συνθήκες και τις ανάγκες των κατοίκων. 

Στην Ελλάδα, το ARTECITYA.GR διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης και το ArtBOX.gr.
Για την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος, οι δύο φορείς δημιουργούν το ARTECITYA-AGENCY που φιλοδοξεί να γίνει μοχλός καλλιτεχνικής δημιουργίας, επιχειρηματικής επινοητικότητας και καινοτομίας αλλά και βήμα των δημιουργικών κατοίκων της πόλης της Θεσσαλονίκης. 
To ARTECITYA-AGENCY προτείνει και σχεδιάζει συγκεκριμένες και στοχευμένες δράσεις που αποσκοπούν να μας ωθήσουν να επαναδιαπραγματευθούμε την καθημερινή μας σχέση με την πόλη. Απώτερος σκοπός του ARTECITYA-AGENCY είναι να εξελιχθούν οι δράσεις αυτές σε παράγοντες ανάδειξης της Θεσσαλονίκης σε καινοτόμο κέντρο πολιτιστικής ανανέωσης διεθνώς και ταυτόχρονα να αναπτύξουν και να εδραιώσουν την καθημερινή μας σχέση με την δημιουργική δραστηριότητα.

Η πρώτη δημόσια παρουσίαση του ARTECITYA και του AGENCY θα πραγματοποιηθεί στις 31.01.2015 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Goethe-Institut Thessaloniki.

πηγή: http://www.ipolistonkosmo.gr/politistika.php?selectgener=5&selection=9813

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου