Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Αναζητώντας τον ΚΛΟΟΥΝ σου !


                                           
(ΝΕΕΣ Ημερομηνίες , Νέος χρόνος έρχεται,  Νέο σεμινάριο λόγω μεγάλης συμμετοχής!!!!!...και Καλή Χρονιά σε όλους!!!!)
  
(Αγαπητοί φίλοι, σας ευχαριστούμε για το μεγάλο σας ενδιαφέρον. Ήδη το πρώτο σεμινάριο είναι πλήρες  και με μεγάλη μας χαρά, προσκαλούμε εσάς και τους φίλους σας ή όποιον γνωρίζετε που μπορεί να ενδιαφέρεται στο δεύτερο εντατικό σεμινάριο θεατρικού κλόουν που οργανώνουμε, το οποίο θα έχει την ίδια δομή  με το πρώτο!)

30,31 Ιανουαρίου και 1,4,6,7,8 Φεβρουαρίου 2015 "Epic Imbalance : Ένα έπος αστάθειας"

Το ταξίδι του κλόουν ξεκινά όταν επιτρέπεις στον εαυτό σου να καταδυθεί στο άγνωστο, όταν επιτρέπεις στον εαυτό σου να βιώνει καταστάσεις  εκτός" ισορροπίας" και να προχωρά στο "κενό".  Σε αυτές τις καταστάσεις αστάθειας, γίνεσαι ένα "διαφανές" πλάσμα και επιτρέπεις στον κλόουν σου να εμφανιστεί. Στον κλόουν αρέσει να μοιράζεται τα πάντα. Συναισθήματα, επιθυμίες, σκέψεις. Πάντα λέει  ΝΑΙ. Είναι ένας μεγάλος ήρωας που οδηγούμενος από τις παρορμήσεις του, ψάχνει να δώσει  λύση σε κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται στο ποιητικό του ταξίδι.
Ο κλόουν είναι ένα παιχνιδιάρικο πλάσμα που υπάρχει και ζει στο εδώ και στο τώρα, γεμάτος εκπλήξεις για εμάς αλλά και για τον ίδιο του τον εαυτό.  Η προσπάθεια επικοινωνίας με τον κλόουν σου είναι ένα πνευματικό ταξίδι, ένας εσωτερικός και εξωτερικός διάλογος παρορμήσεων.
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο, θα βιώσουμε την εμπειρία της πραγματικότητας του κλόουν. Πώς δηλαδή μπορούμε να κάνουμε τα πάντα με ευχαρίστηση ακόμα και όταν αυτά δεν είναι ευχάριστα. Θα αφυπνίσουμε την παιχνιδιάρικη διάθεσή μας απαλλάσσοντας τους εαυτούς μας από φόβους και διαθέσεις αυτοκριτικής μέσα από το παιχνίδι. Επιπλέον, μέσω αυτοσχεδιασμών, σωματικών ασκήσεων και ομαδικών τραγουδιών, κάθε συμμετέχων θα έρθει σε επαφή με τη δική του απλότητα, αθωότητα  και το παιδί που κρύβει μέσα του. Είναι μία δημιουργική διαδικασία επαφής με τις κρυφές μας ποιότητες και ταυτόχρονης ανάπτυξης μιας παιχνιδιάρικης  σχέσης  μαζί τους. Η κόκκινη μύτη, η μικρότερη μάσκα στον κόσμο, απελευθερώνοντάς μας από τα δεσμά του "Εγώ", δίνει το έναυσμα για την ανακάλυψη του κλόουνμας και την ταυτόχρονη ανάπτυξη  της σκηνικής του παρουσίας, της προβολής, του ρυθμού, του κοστουμιού και της ζωτικής σημασίας σχέσης του με το κοινό. 

Σε αυτό το σεμινάριο θα γελάσουμε και θα κλάψουμε ακατάπαυστα, καταστάσεις που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε "βαθύτερα" ανθρώπινα όντα και δημιουργικότεροι καλλιτέχνες..

"Think about yourself at least once in your life otherwise you may miss the best comedy in this world."
― Charles Chaplin

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες ηθοποιούς, κουκλοπαίκτες,καλλιτέχνες του δρόμου,χορευτές, καλλιτέχνες του τσίρκου, παιδαγωγούς, θεραπευτές, εικαστικούς αλλά και σε οποιονδήποτε θα ήθελε να  ακουμπήσει την αθωότητα του εσωτερικού του κόσμου ανοίγοντας την καρδιά του.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων:  10          Γλώσσα σεμιναρίου: Αγγλικά-Ελληνικά
  
Πρόγραμμα:
 
Παρασκευή 30   Ιανουαρίου      : 19:00-22:00                 
Σάββατο      31 Ιανουαρίου        : 11:00-16:30(½ ώρα διάλειμμα) 
Κυριακή       01 Φεβρουαρίου   : 11:00-16:30(½ ώρα διάλειμμα)
 
Τετάρτη 04  Φεβρουαρίου           : 19:30-22:00 προβολή και ανάλυση ταινίας του Charlie Chaplin
 
Παρασκευή 06  Φεβρουαρίου    : 19:00-22:00
Σάββατο      07 Φεβρουαρίου      : 11:00-16:30 (½ ώρα διάλειμμα) 
Κυριακή       08 Φεβρουαρίου     : 11:00-16:30(½ ώρα διάλειμμα)
 
Σύνολο ωρών28                  Κόστος80 ευρώ
 
Για πληροφορίες :                          Δήλωση συμμετοχής μέχρι 19 Ιανουαρίου μέσω e-mail: pgkokkoris@yahoo.com
6943829841
 
Χώρος διεξαγωγής: L.A THEATER
Life n' Art Theater (πρώην Ράγες)
Κωνσταντινουπόλεως 82, Μετρό Κεραμεικός , (210) 57-89-337
 
Σημείωση:Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, πρώτη μέρα του σεμιναρίου θα συναντηθούμε στις 18:30 στο φουαγιέ του L.A Theater.
 
Διδασκαλία: Gozde Atalay Kokkoris και Παναγιώτης Κόκκορης

Gozde Atalay Kokkoris: Ηθοποιός, κλόουν, καλλιτέχνης του δρόμου.
Αποφοίτησε από το τμήμα Κριτικής Θεάτρου και Δραματουργίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης το 2004. Ασχολείται ενεργά με την υποκριτική από το 2000 ενώ παράλληλα δούλεψε ως δασκάλα Θεάτρου και Δημιουργικού δράματος μετά την αποφοίτησή της. Η πρώτη της επαφή με τον κόσμο του κλόουν ήταν το 2009 στο EMCA (Municipality Circus School) στην Ισπανία. Η βασική σπουδή της στο σωματικό θέατρο,  στην ουδέτερη μάσκα και στον κλόουν υπήρξε με τους Hernan Gene και Gabriel Chame Buendia στο "CHAME and GENE ESTUDIOS TEATRALES" στη Μαδρίτη και με τον Thomas Prattki στο πρόγραμμα του LISPA (London International School of Performing Arts)  στο Βερολίνο. Αυτή την περίοδο παρακολουθεί με υποτροφία το νέο  professional development program (IMPP) of LISPA στο Βερολίνο. Έχειπαρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια μικράς και μακράς διάρκειας με καθηγητές όπως οι Mario Gonzalez, (teacher in Conservatoire National Superieur D'Art Dramatique in Paris), Giovanni Fusetti, (founder of Helicos International Theater School in Italy), Patrick Van Den Boom, (teacher of  De Goudse Clown School from Netherlands). Από το 2009, ζει και εργάζεται σε διάφορες  χώρες παίρνοντας μέρος σε διεθνή προγράμματα, δίνοντας παραστάσεις και διδάσκοντας .

Παναγιώτης Κόκκορης: Κλόουν, ηθοποιός, καλλιτέχνης του δρόμου.

Η βασική σπουδή του στο σωματικό θέατρο,  στην ουδέτερη μάσκα και στον κλόουν υπήρξε με τους Hernan Gene και Gabriel Chame Buendia στο "CHAME and GENE ESTUDIOS TEATRALES" στη Μαδρίτη  και με τον Thomas Prattki στο πρόγραμμα του LISPA (London International School of Performing Arts)  στο Βερολίνο. Αυτή την περίοδο παρακολουθεί το νέο  professional development program (IMPP) of LISPA στο Βερολίνο. Η πρώτη του επαφή με τον κόσμο του κλόουν ήταν το 2008 όταν συμμετείχε σε ένα σεμινάριο κλόουν με τον Francis Albiero  από την Γαλλία. Από τότε το ταξίδι αναζήτησης του κλόουν έγινε το πάθος του.  Έχει παρακολουθήσειπολυάριθμα σεμινάρια μικράς και μακράς διάρκειας με καθηγητές όπως οι Mario Gonzalez, (teacher of Conservatoire National Superieur D'Art Dramatique in Paris), Giovanni Fusetti, (founder of Helicos International Theater School in Italy), Patrick Van Den Boom, (teacher of  De Goudse Clown School from Netherlands). Από το 2007, ζει και εργάζεται σε διάφορες  χώρες παίρνοντας μέρος σε διεθνή προγράμματα, δίνοντας παραστάσεις και διδάσκοντας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου