Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΝΕΕΣ ΧΩΡΙΚΟΤΗΤΕΣ: ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ/ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΧΩΡΟΣ»

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Νέες Χωρικότητες: Παραστατικές Τέχνες και υπαίθριος/ανοιχτός χώρος» (New spatialities: design for  outdoors/open performance space), την 1η Νοεμβρίου 2014 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν projects παραστατικών τεχνών που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια κυρίως στην Ελλάδα και θα αποτελέσουν μέρος της Ελληνικής Εθνικής Συμμετοχής στην Διεθνή Έκθεση Θεατρικής Σκηνογραφίας και Αρχιτεκτονικής Prague Quadrennial 2015, η οποία συμμετοχή τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Βασικός στόχος της Hμερίδας αποτελεί τόσο ο καλλιτεχνικός όσο και ο διεπιστημονικός κριτικός διάλογος με τη διευρυμένη συμμετοχή καλλιτεχνών, θεωρητικών, θεατρολόγων, γεωγράφων, αρχιτεκτόνων, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με τα παραπάνω θέματα, τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο. Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το συνημμένο πρόγραμμα της Ημερίδας.
Η διοργάνωση της Ημερίδας «Νέες Χωρικότητες: Παραστατικές Τέχνες και υπαίθριος/ανοιχτός χώρος» (New spatialitiesdesign for outdoors/open performance space), εντάσσεται στην Πράξη «Από την Πράξη στην Θεωρία των Παραστατικών Τεχνών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.
Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου
Πειραιώς 206, 177 78, Ταύρος
T & F+30 210 3303149
Hellenic Centre of the International Theatre Institute
206, Piraeus Str., Tavros, 177 78, Athens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου