Η έκθεση της Αιμιλίας Παπαφιλίππου συνεχίζεται στα πλαίσια του προγράμματος τέχνης στο δημόσιο χώρο, Έργο στην Πόλη.
Αποδεικνύοντας πως η Αθήνα είναι μία πόλη γεμάτη από ενδιαφέροντα εικαστικά δρώμενα, η έκθεση της Αιμιλίας Παπαφιλίππου στην Αρχαία Αγορά, με το έργο Παλμικά πεδία/Pulsating Fields, συνεχίζεται με βιντεοπροβολή και performance και αυτό το σαββατοκύριακο.
Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα τέχνης στο δημόσιο χώρο,Έργο στην Πόλη, που καθιερώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, αναθέτοντας σε έναν καλλιτέχνη ετησίως τη δημιουργία ενός έργου που θα εκτίθεται σε δημόσιο χώρο και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το πρόγραμμα εκφράζει την προσπάθεια του ΝΕΟΝ να ενεργοποιήσει το ιστορικό κέντρο της πόλης και να συμβάλλει στην αξιοποίηση των δημόσιων χώρων ως μέρος της καθημερινής πολιτιστικής ζωής της πόλης ενεργοποιώντας τους πολίτες.
Το πρόγραμμα για αυτό το σαββατοκύριακο, 25 & 26 Οκτωβρίου:
Εκπέμποντας «Παλμικά Πεδία» στη στοά Αττάλου/ η βιντεοπροβολή
Περπατώντας παράλληλα με τις γραμμές του τραίνου, στην οδό Αδριανού, τον πεζόδρομο που συνδέει το Θησείο με το Μοναστηράκι, οι πολίτες και οι επισκέπτες της Αθήνας μπορούν να ζήσουν μια σπάνια εμπειρία αντικρίζοντας στη Στοά του Αττάλου το έργο «Παλμικά Πεδία» της Αιμιλίας Παπαφιλίππου, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ. Πρόκειται για βιντεοπροβολή επί της κιονοστοιχίας και της βόρειας πλευράς της στοάς του Αττάλου, που αποτελεί το ένα από τα δύο σκέλη του έργου της καλλιτέχνιδος που παρουσιάζει ο ΝΕΟΝ στην Αρχαία Αγορά. Μέσω αυτής της βιντεοπροβολής καλείται ο επισκέπτης να συμμετάσχει και να βιώσει μια διαφορετική εμπειρία ενός αρχαίου δημόσιου χώρου ενεργού στο σήμερα.
Υφαίνοντας «Παλμικά Πεδία» στην Αρχαία Αγορά/ η performance
Κλωστή δημιουργικότητας υφαίνει «Παλμικά Πεδία»: η performance της Αιμιλίας Παπαφιλίππου με την σύμπραξη των Ευθύμη Θεοδόση (μουσική) και Μαριέλας Νέστορα (ερμηνεία) που παρουσιάζει ο ΝΕΟΝ στην καρδιά της Αρχαίας Αγοράς την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, στις 4 το απόγευμα. Πρόκειται για δράση όπου επανεξετάζονται οι ίδιες οι ανθρώπινες σχέσεις, αναδύεται η έννοια του δικτύου ως συνεκτικότητα, αλλά και η αγωνιώδης προσπάθεια του ανθρώπου να κάνει επιλογές, να δίνει λύσεις και να χαράσσει πορεία καθημερινά, η προσπάθεια του καθενός μας να βρει το δρόμο του. Όπως αναφέρει η ίδια η Παπαφιλίππου: «Υφαίνεται το μέλλον, από όλους μας και από τον καθένα ξεχωριστά, και αυτή η αντίληψη γενέθλιο τόπο έχει την Αρχαία Αγορά των Αθηνών. Σε αυτή τη προσέγγιση – ας την ονομάσουμε δικτυακή συνείδηση- ο σεβασμός έχει αξία φυσικού νόμου».
Πηγή:Popaganda.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου