Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Atopos Unlocked #David Marinos

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

σας περιμένουμε την Τέτάρτη 29 Οκτωβρίου από τις 19:00 στα εγκαίνια του προγράμματος Atopos Unlocked
σε επιμέλεια Βασίλη Ζηδιανάκη. 
Atopos Unlocked  #David Marinos

Εγκαίνια // Τετάρτη 29 Οκτωβρίου // 19:00-23:00(παρουσία καλλιτέχνη)
Press Preview // Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις 18:00
Ημέρες λειτουργίας // 5, 12, 19 Νοεμβρίου // 14:00-22:00
ATOPOS // Σαλαμίνος 72 // Μεταξουργείο (πλησίον σταθμών Κεραμεικού και Μεταξουργείου)

Είσοδος ελεύθερη
For English press hereΚατά τη διάρκειά του Atopos Unlocked ο οργανισμός συστήνει το νέo αντικείμενο έρευνάς του: την απεικόνιση του ανθρωπίνου σώματος από τη σύγχρονη γενιά καλλιτεχνών του Tumblr και των social media. Το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής θα παρουσιαστεί στην ειδική έκδοση της Atopos με τίτλο Unlocked, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη la Gaîté lyrique στο Παρίσι και θα κυκλοφορήσει το 2015.
 
Βασικό κομμάτι του Atopos Unlocked αποτελεί μια μορφή Open Studio με τον τίτλο Occupy Atopos το οποίο και εγκαινιάζεται με τη συμμετοχή του Ελληνοουκρανού David Marinos. Ο Ελληνικής καταγωγής νεαρός καλλιτέχνης εντυπωσιάζει ήδη με την ψηφιακή του παρουσία και το διαρκώς εξελισσόμενο έργο του και θα καταλάβει το Open Studio της Atopos παράγοντας πρωτότυπα έργα που θα συμπεριληφθούν στο νέο εγχείρημα του οργανισμού. 
 
Κατα τη διάρκεια του Atopos Unlocked οι επισκέπτες θα έχουν, επίσης, την δυνατότητα να εισχωρήσουν στα άδυτα της συλλογής της Atopos και να δουν σπάνια χάρτινα φορέματα της Paper Fashion collection σε μια παρουσίαση που θα εναλλάσσεται σε τακτά διαστήματα. Στη συλλογή περιλαμβάνονται δημιουργίες των Issey Miyake, Helmut Lang, Maison Martin Margiela, Walter Van Beirendonck και Hussein Chalayan μεταξύ άλλων, το Campbell Soup Dress after Andy Warhol, το Lisa Dress του Robert Wilson, το Yellow Pages Dress του Howard Hodgkin κ.ά.
 
Παράλληλα, θα εκτεθούν για πρώτη φορά έργα από το project Mon Petit Chou μέσω του οποίου η Atopos αναλαμβάνει την στήριξη νέων καλλιτέχνών από τα πρώτα τους βήματα με συνεργατικό τρόπο ενώ δημιουργίες τους εντάσσονται στη συλλογή της. Τα δύο πρώτα 'Choux' είναι ο Βρετανός σχεδιαστής Craig Green και η Γαλλίδα art critic και καλλιτέχνης Clo'e Floirat.
  
  
* Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και της Amstel ενώ κάθε Τετάρτη η Φήμη και ηCitrus φροντίζουν τους επισκέπτες με αναψυκτικά, χυμούς και γλυκά εδέσματα.
 
Χορηγοί Επικοινωνίας
artnews | culturenow | debop | didee | elculture
enlefko | kathimerini | L'OfficielHellas
ozonweb | popaganda | vice
 
Περισσότερες πληροφορίες
kika.kyriakakou@atopos.gr / press@atopos.gr 
atopos.gr / 2108838151 / 2105242004
Δευτέρα-Παρασκευή / 11:00-19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου