Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Η κοινή διάθεση να πουλάνε τρέλα δείχνει και το πόσο όμοια άδειοι είναι εσωτερικά της Ρόζα Πλαστήρα Μια κριτική προς όλους

 
                       

Όταν είμαι σε τέτοια φάση (αρκετά νευρική θα έλεγα) δε σπαταλάω χρόνο κάνοντας αχρείαστες -μόνο για τους τύπους, ηλίθιες εισαγωγές. Αν και είμαι εγωίστρια (όπως και εσείς με είχατε χαρακτηρίσει) δε δικαιολογώ ποτέ τον εαυτό μου. Είναι κάτι που το θεωρώ κατάντια και ακόμα και όταν με παίρνει να το κάνω απλά το αποφεύγω. Δε στέλνω αυτό το μήνυμα για να δικαιωθώ ή να σας βγάλω λάθος αλλά για να ακούσετε την αλήθεια στον τόνο που θέλατε να την ακούσετε μπροστά σε όλους και σε καμία περίπτωση δε θα σας έκανα τη χάρη.
   Το πασαλειμμένο χαρτί και η προχειροδουλειά δεν ήταν ποτέ κάτι που επιδίωκα και καμία κριτική σα τη σημερινή δε θα με ρίξει τόσο χαμηλά, στο να δουλεύω έτσι. Μάθετε να βλέπετε τεχνικά και πέρα από τις ηλίθιες φιλοσοφίες που ο καθένας στολίζει το και καλά έργο του. Ήρθα εδώ όσο καλύτερα μπορούσα να είμαι και ασχολήθηκα με τις υποχρεώσεις μου. Δε σκορπίστηκα σε χίλια πράγματα και αυτός είναι ο λόγος που ότι έφερα εις πέρας ήταν αξιοπρεπέστατο. Το μόνο εκνευριστικό κομμάτι είναι να εκμαιεύετε ηλίθια άτομα, με ηλίθιες ιδέες και ηλίθια δουλειά. Να μου πείτε κατατάσσομαι και εγώ σε αυτούς και μόνο που ασχολούμαι με εσάς αυτή τη στιγμή αλλά ας πάρετε και σεις κάτι από μένα... Είχα πράγματα να πω, να δείξω και για πρώτη φορά τη διάθεση να εκτεθώ και απέναντί μου είχα μια παγοκολώνα. Παραξενεύομαι που ένας άνθρωπος που είχα τόσο σε εκτίμηση για τον τρόπο που σκέφτεται μετατράπηκε ξαφνικά σε ένα ρηχό και προκλητικά αδιάφορο και επιφανειακό ον. Ίσως σε αυτό φταίνε τα δικά μου συμπεράσματα για το πρόσωπό σας. 
   Δε δέχομαι κουβέντα πάνω σε τίποτα και ξέρετε γιατί? Γιατί έχω το θάρρος να παραδεχτώ ότι είμαι εδώ χωρίς να το θέλω. Δε με πίεσε κανείς, δε το διάλεξε κανένας άλλος παρά εγώ αλλά αν ήταν στο χέρι μου θα τα παρατούσα όλα. Είναι μόδα να έχεις πτυχίο και να είσαι κενός και γω προτιμώ να αφήσω το πρώτο πίσω παρά να καταντήσω γλάστρα. Όσο και να προσπαθείτε να κάνετε καλά τους φοιτητές σας θα παραμείνουν στρατιωτάκια και θα ''δημιουργούν'' πιστεύοντας ότι είναι διαφορετικοί και πιστέψτε με... αυτή η ομοιομορφία που βλέπετε εξωτερικά και αυτή η κοινή διάθεση να πουλάνε τρέλα δείχνει και το πόσο όμοια άδειοι είναι εσωτερικά. Δε τους κάνετε εσείς να ανοιχτούν... θέλουν να ανοιχτούν γιατί δεν έχουν τίποτα μέσα τους. 
   Χαίρομαι που σας απάντησα όπως θέλατε έστω από εδώ και λυπάμαι που και την επόμενη φορά θα επιλέξω να μη σας πλασάρω ένα κουβά σκατά για τέχνη. 

Ρόζα Πλαστήρα

1 σχόλιο: