Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Συνομιλία 8- Δήμητρα Ρασάικου-Μυστικό/Εικαστικές συνομιλίες στο cafe Goose



Συνομιλία 8

Μυστικό


Όλα τα μυστικά ξεκινούν από ένα όνειρο
Μια οφθαλμαπάτη που κάποιος σου την έχει διηγηθεί
Ένα μυστικό μπορεί να κρύβει μία αλήθεια.
Η φύση είναι η αλήθεια. Άρα το όνειρο είναι η ίδια η φύση.
Η αλήθεια βρίσκεται κρυμμένη κάπου στο δάσος, στα λουλούδια, στα πουλιά, στα μανιτάρια, στα κλαδιά, στο χώμα, στον αέρα, τις πεταλούδες, τους καρπούς, τον ήλιο, το σκοτάδι, την φωτιά και το νερό.
Στο δάσος το χρώμα κάνει το υποσυνείδητο να μοιάζει με ζωντανή ανάμνηση
Ο κήπος, ο πιο όμορφος, λάμπει..
Αρκεί να ρίξει μόνο μια ματιά σ’ αυτά τα σμαραγδένια μάτια.
Με τα μάτια σου θα ανακαλύψεις το δάσος, που είναι εδώ για να σου θυμίσει, ότι δεν έχεις τίποτα άλλο να προσδοκείς, μονάχα το πιο όμορφο ψέμα.

Δήμητρα Ρασάικου



Η Δήμητρα Ρασάικου γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1993. Συμμετείχε στο σχολικό/εικαστικό πρόγραμμα «Μελίνα Μερκούρη». Το 2004 της απονεμήθηκε το 2ο βραβείο εικαστικών με θέμα «Μακεδονικός Αγώνας». Ξεκίνησε το 2010 σχέδιο στο εργαστήρι του κ. Νίκου Ταμουτσέλη στον Φ.Σ.Φ. Αριστοτέλης. Το 2011 εισήχθη στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και σπουδάζει στο 3ο εργαστήριο Ζωγραφικής με συντονιστή τον  Χάρη Κοντοσφύρη. 




Τριάντα εικαστικές συνομιλίες κάθε δεκαπέντε μέρες θα εξελίσσονται στο πανέμορφο καφέGoose στο ποτάμι. Ο T.SEliot έλεγε ότι είχε μετρήσει τη ζωή του με κουταλιές Καφέ και δεν είναι απίθανο να το ζει κάποιος, κοιτώντας διακριτικά μικρά έργα τέχνης που αναρτώνται στον αρχιτεκτονικό διάκοσμο του αγαπημένου καφέ.Το καφέ Goose γίνεται αξιοθέατο στην πόλη της Φλώρινας μιας και θα φιλοξενήσει διακριτικές ζωγραφικές ματιές τριάντα ζωγράφων από την Σχολή Καλών Τεχνών της πόλης. Αναβιώνοντας την συνήθεια των Φλωρινιωτών Ζωγράφων να συναντιόνται στο ποτάμι με την Τέχνη, το καφέ Goose στεγάζει τους καλλιτέχνες που γυρνάν εκ νέου εκεί που οι παλαιότεροι άρχισαν να συνομιλούν. Η γειτονιά του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι ένας ζωντανός πόλος, ένα θέλγητρο για την μικρή αυτή πόλη των καλλιτεχνών



                 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου