Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Θανάσης Μπερούτσος: Απαρχές της εικαστικής σκέψης. Η διάλεξη θα γίνει στην αίθουσα ψ την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου και ώρα 1.30 μ,μ

Νίκος Κεσσανλής ρινόκερος

Πήλινοι Βύσωνες από την σπηλία Tuc d’Audoubert στην Γαλλία

Απαρχές της εικαστικής σκέψης Η διάλεξη:

Μέσα από ένα ταξίδι στον χρόνο και βλέποντας έργα που έχουν δημιουργηθεί από καλλιτέχνες που έζησαν σε διαφορετικούς πολιτισμούς θα προσεγγίσουμε την αναγκαιότητα της τρισδιάστατης απεικόνισης.

Από τις πρώτες στιγμές που ο άνθρωπος θέλησε να εκφραστεί, σκαλίζοντας τις πρώτες φιγούρες, ζωγραφίζοντας τους τοίχους των σπηλιών, ή χορεύοντας σε διάφορα θρησκευτικά τελετουργικά, προσπαθούσε να αγκαλιάσει με όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις τον περιβάλλοντα χώρο του.

Η σωστή απόδοση τις αίσθησης του βάθους, είναι αναπόσπαστο συστατικό της ανθρώπινης όρασης. Η όραση μας ενεργεί με τέτοιο τρόπο που ποτέ δεν κοιτάμε ένα και μόνο πράγμα, κοιτάμε πάντα την σχέση ανάμεσα στον εαυτό μας και στα πράγματα που μας περιβάλλουν.

Θανάσης Μπερούτσος

Αθήνα 22/01/12

Αθανάσιος Μπερούτσος Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1969 στο Baden της Ελβετίας. Σπούδασε γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ. στο εργαστήριο του Θ. Παπαγιάννη. Υπήρξε για 3 συναπτά έτη υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Με υποτροφία ERASMUS, το 1995 φοιτεί για 3 μήνες στην AKADEMIE DER BILDENDEN ΚÜNSTE του Μονάχου, με δάσκαλο τον E. Sauerbruch. Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών: Ψηφιακές Μορφές Τέχνης της Α.Σ.Κ.Τ. Επίσης έχει πτυχίο Ηλεκτρονικών της κατεύθυνσης Ραδιοτηλεοπτικών Εγκαταστάσεων και Συσκευών. Έχει παρουσιάσει 4 ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Από το 2007 μέχρι το 2011 δίδαξε γλυπτική ως επιστημονικός συνεργάτης (Π.Δ. 407/80) στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το power point θα ειναι διαθέσιμο σε όλους αρκεί να έρθετε με ένα στικάκι!

Website: http://www.beroutsos.gr

Email: beroutsos@yahoo.com

1 σχόλιο: