Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

"Σήκωσαν" Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη




Πυκνό μυστήριο καλύπτει τα κίνητρα και τον τρόπο δράσης των αγνώστων διαρρηκτών που χτύπησαν την Εθνική Πινακοθήκη, που βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον, και άρπαξαν σύμφωνα με το protothema.gr τρία έργα -ανάμεσα σε αυτά και έναν Πάμπλο Πικάσο.

Και αυτό γιατί φαίνεται να γνώριζαν λεπτομέρειες για τα εκθέματα και το χώρο, ενώ είχαν βάλει στο στόχαστρο συγκεκριμένα έργα, τα οποία όμως δεν μπορούν εύκολα και άμεσα να ριχτούν στη μαύρη αγορά.

Έτσι, από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν και το σενάριο να πρόκειται για μια κατά παραγγελία κλοπή από ανθρώπους που στρατολογήθηκαν γι΄ αυτό το λόγο έναντι ενός μεγάλου χρηματικού ποσού. Παράλληλα, ερωτήματα προκαλεί και η ασφάλεια της Εθνικής Πινακοθήκης, που βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου 50, καθώς φιλοξενεί έργα μεγάλων καλλιτεχνών.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, οι «ποντικοί» τρύπωσαν στο εσωτερικό της Εθνικής Πινακοθήκης από την πίσω πλευρά του κτηρίου, παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα στον ημιώροφο, την οποία έριξαν μαζί με την κάσα.

Στη συνέχεια έφθασαν σε ειδικό χώρο της έκθεσης, όπου φυλάσσονταν τα έργα, και πήραν τρεις πίνακες. Ο ένας είναι του Πάμπλο Πικάσο, με θέμα «Γυναικείο Κεφάλι» του 1939, είναι λάδι σε μουσαμά διαστάσεων 56 x 40 εκατοστών και αποτελεί δωρεά, ο δεύτερος είναι ενός Ολλανδού ζωγράφου -ιδιαίτερα μεγάλης αξίας- και ο τρίτος μικρότερης αξίας σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Μάλιστα, οι «χρυσοδάκτυλοι», προσπάθησαν να αρπάξουν έναν ακόμη πίνακα, όμως δεν τα κατάφεραν και τον άφησαν στο πάτωμα. Ίσως γιατί εκείνη τη στιγμή - η ώρα ήταν 4:52- ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός της Εθνικής Πινακοθήκης ωστόσο ο φύλακας, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό, είδε ένα άτομο με την άκρη του ματιού του να απομακρύνεται τρέχοντας από το κτήριο.

Το σκηνικό που στήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας θυμίζει έντονα κινηματογραφική ταινία και αναμένεται εντός της ημέρας να δοθεί συνέντευξη τύπου από την Αστυνομία, τους υπευθύνους της Εθνικής Πινακοθήκης και να ανακοινωθούν λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου