Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Conjecture – Enter The Grove είναι το πρώτο album του solo project “Conjecture” του Βασίλη Αγγελόπουλου.

0002663886_10
Conjecture (con•JEC•ture) - (στα μαθηματικά) – ένα συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε με επαγωγικό συλλογισμό.
Το “Enter The Grove” είναι το πρώτο album του solo project “Conjecture” του Βασίλη Αγγελόπουλου. Πρόκειται για ένα post-industrial project που βασιζόμενο στη νεο-ενοιολογική τέχνη αλλά και την εντυποσιοκρατία, αναμιγνύει την σύγχρονη αισθητική της Dark Ambient με εκείνη της Industrial μουσικής δημιουργώντας ένα τόσο αφαιρετικό όσο και αφηρημένο αποτέλεσμα. 

Ο κεντρικός ήρωας του άλμπουμ, ακολουθούμενος από μη υπαρκτές ζωόμορφες και ανθρωπόμορφες περσόνες, πέρνοντας μέρος σε παραδοσιακές τελετουργίες, “μεταφέρει” τον εαυτό του από το σώμα του, στο “άλσος” (the grove), που πρόκειται για μία μη-υπαρκτή, εσωτερική Εδέμ. 
Μια μηχανική οντότητα περιπλανιέται σ’ ένα εικονικό δάσος, η πρώτη εντύπωση από το πρώτο κιόλας άκουσμα του δίσκου. Δύσκολο να γράψεις – ο Βασίλης Αγγελόπουλος, γνωστός μας ήδη από τους We Came from Waters, καταφέρνει με το νέο project του Conjecture να δημιουργήσει εικόνες χωρίς να χρησιμοποιεί λέξεις. Κι εσύ πρέπει να δώσεις το feeling μιας εσωτερικής εμπειρίας, σ’ ένα μουσικό είδος με το οποίο δεν είσαι καθόλου εξοικειωμένος.
Όμως το αποτέλεσμα είναι ανέλπιστα οικείο.  Η εσωτερική Εδέμ γίνεται το δικό σου μυστικό καταφύγιο. Σαν να έχεις υπάρξει ήδη εκεί. Γνωρίζεις, κι ας μην καταλαβαίνεις ιδιαίτερα.
Το ταξίδι ξεκινάει από το “Intro”, που προκαλεί την είσοδο σου στο “άλσος”, στην έξοδο από την πραγματικότητα. Στα έντεκα κομμάτια και σε διάρκεια μίας ώρας, προχωράς όλο και βαθύτερα στη θορυβώδη αισθητική του δίσκου, κάποτε χάνεσαι ρυθμικά, άλλοτε ξεσπάς δυναμικά. Mytrip, Mourmansk 150 (οι Γάλλοι ξεδιπλώνουν όλο το τρόμο της ύπαρξης σε 4:10), Zandoz Corp. και Lith προσθέτουν τα δικά τους σκοτεινά χρώματα, με τους τελευταίους να ολοκληρώνουν τη διαδρομή  απογειώνοντας το ούτως ή άλλως γοητευτικό Yojimbo.
Ακατανόητοι τίτλοι, παράδοξη μουσική, εσωτερικότητα και ένταση. Στο τέλος, δεν θα σου πω, άκουσε το δίσκο. Θα σου πω, δοκίμασε το. Αγαπάς το σκοτάδι; Κάνε το ταξίδι.
Άλλωστε,το άγνωστο πάντα είναι πιο γοητευτικό, το σκοτάδι είναι πάντα πιο οικείο.
1. Intro
2. Algo
3. The Grove
4. Blind
5. Grotto (feat. Mytrip)
6. Kukeri
7. Ursa
8. Yojimbo
9. Empty (feat. Mourmansk 150)
10. Kukeri (Zandoz Corp. remix)
11. Yojimbo (Lith remix)
Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Ars Nocturna.

πηγή http://www.stardustradio.gr/conjecture-enter-the-grove/

Grinding Halt for Stardustradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου