Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Παρουσιάση της εικαστικού Καρούλιας Κατερίνας:Η συλλογικότητα και η συνέργειες ενδυναμώνουν το αδύνατο την Τρίτη 13-12-2022

 


Στα πλαίσια του κύκλου παρουσιάσεων  του 3ικαστικού 3ργαστηρίου του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, η εικαστικός Καρούλια Κατερίνα ,μας ξεναγεί στις διεργασιες τριών εξελισσόμενων συνεργαστικών εκθέσεων σε δύο διαφορετικά φεστιβάλ( Balkan Festival, Θεσσαλονίκη Τιμισοάρα - Φεστιβάλ τέχνης Ν.Σ.Ρέθυμνο  )  , την Τρίτη 13-12-2022, στις 11:00 σε ανοιχτό κάλεσμα για το κοινό με γενικό τίτλο: Η συλλογικότητα και η συνέργειες ενδυναμώνουν το αδύνατο
Η παρουσίαση  θα γίνει δια ζώσης στην αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος και  διαδικτυακά στην εικονική αίθουσα 3 του ΤΕΕΤ Σχολή καλών τεχνών Φλώρινας ΠΔΜ  του κεντρικού κτηρίου. Η διάλεξη είναι ανοιχτή στο κοινό στον σύνδεσμο  https://zoom.us/my/uowm.eetf3, Meeting ID: 680-447-7017 και επιτόπου.
Πλήροφορίες εδώ και εδώ
 
 
 

Σύντομο βιογραφικό της Κατερίνας Καρούλια

 Η Κατερίνα Καρούλια, με σπουδές στη Διακόσμηση και Αρχιτεκτονική εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, διατήρησε για 22 χρόνια γραφείο μελετών στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, εργάστηκε για 15 χρόνια ως στυλίστρια σε περιοδικό προβολής βιομηχανικού επίπλου. Είναι απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας ΤΕΕΤ με άριστα, ενώ τα δυο τελευταία χρόνια διεκδίκησε και πήρε υποτροφία από το Πανεπιστημιακό ίδρυμα. Τελείωσε σπουδές εμβάθυνσης δύο χρόνων στην Παραστατική Αρχαιολογία. Πραγματοποίησε τέσσερεις ατομικές εκθέσεις, ενώ συμμετείχε σε πλήθος, ομαδικών εκθέσεων και projects σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι ενεργό μέλος στις εικαστικές ομάδες αποφοίτων ΕΝ ΦΛΩ και ΜΑΚΡΥ ΟΧΗΜΑ. Έχει εικονογραφήσει ποιητικές συλλογές και παραμύθια. Συνεργάζεται με το Μουσείο Τεχνών Κοζάνης ως επιμελήτρια εκθέσεων. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πρόγραμμα Δημιουργικής γραφής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ αρθογράφει για τα εικαστικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά.

Ερευνητικό πλαίσιο

 Ένα οποιοδήποτε αντικείμενο υποτάσσεται στο τυχαίο και μόνο μέσω της επιλογής γίνεται έργο τέχνης αποκτώντας εκφραστική δυνατότητα. Έτσι η καλλιτέχνης επιχειρεί να ανασύρει το αντικείμενο από την καθημερινότητά του, αφού αρκεί η χειρονομία της επιλογής μας για να το κάνει να αποκτήσει το δικό του νόημα, να το απελευθερώσει. Δεν μεταχειρίζεται το αντικείμενο που πλάθει για αισθητικές συνθέσεις και μορφικές κατασκευές, αλλά βλέπει τη μεταμόρφωσή του ως θεμελιακό γεγονός. Θεματολογικά όμως, στον εικαστικό λόγο της αναπτύσσεται η προϋπόθεση για μια ποιητική ερμηνεία της πραγματικότητας καθώς, η ένταση στα έργα της δημιουργείται από τις αντιθέσεις ανάμεσα στον κενό σιωπηλό χώρο και τις μορφές, ανάμεσα δηλαδή, στο αρνητικό και το θετικό, την αναγλυφική έξαρση και την υποχώρηση, την ελευθερία και τη δέσμευση, το τυχαίο και την τάξη, το σκοτάδι και το φως.

Επιλεγμένες συμμετοχές: «CavafyAfterproject»-Βυζαντινό Μουσείο-Βέροια-2018, «Νικότιανη» Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων – Ζήση και Κριστιάνε Παπαδημητρίου Δεκέμβριος 2017, “Ξούθου, η σιωπή της πόλης” Οκτώβριος 2017με την εικαστική ομάδα ΜΑΚΡΥ ΟΧΗΜΑ στην Αθήνα, «Εξ’ Οίνου Τέχνη» Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας Σεπτέμβριος 2017, 8η Μπιενάλε Φοιτητών 2017 στην Θεσσαλονίκη Ιούλιος 2017, “Winetopiaproject” Αίθουσα Μελισσάνθη Ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις PortoCarras Χαλκιδική Θεσσαλονίκης Μάιος 2017, «Ψυχή Άνωθεν» Factory Φλώρινα Φεβρουάριος 2017, «Τα συρτάρια ενός Μουσείου Ελληνικής Τέχνης» Πινακοθήκη Μοσχανδρέου Μεσολόγγι Ιανουάριος 2017, «Ετόλμησα να υμνήσω» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου Ηράκλειο Κρήτης Σεπτέμβριος 2016 «Νωπογραφία, η Αρχαιότερη Ζωγραφική Τέχνη», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας Σεπτέμβριος 2016, “ArtAthena 2016” με την εικαστική ομάδα ΕΝ ΦΛΩ Αθήνα, «The Kokkaliscave Project» Ψαράδες Φλώρινας Αύγουστος 2016, «Άλογο, Έλλογο, Παράδοξο» Δημοτική Πινακοθήκη Χάρμαινας «Σπύρος Παπαλουκάς»Ιούλιος 2016, «Άλογο, Έλλογο, Παράδοξο»10η ANIMART 2016 Ιούλιος 2016 Δελφοί και άλλα πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου