Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Διάλεξη της φωτογράφου Μάνιας Μπενίση με τίτλο Μνήμη και Πέτρα την Τρίτη 20-12-2022, στις 11:00πμ

 

Η εγκατάσταση της Μάνιας Μπενίση στο Δρομοκαΐτειο στην έκθεση Εγκλεισμός, 2022
                                                  Η εγκατάσταση της Μάνιας Μπενίση στο Δρομοκαΐτειο στην έκθεση Εγκλεισμός, 2022


Στα πλαίσια του κύκλου διαλέξεων  του 3ικαστικού 3ργαστηρίου του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, η  φωτογράφος   Μάνια Μπενίση ,   θα παρουσιάσει εξ αποστάσεως   το ερευνητικό της έργο που  αφορά προσεγγίσεις και αναπαραστάσεις, σκέψεις και ερμηνείες που μπορούν να ξεπηδήσουν από τη συνάντηση ενός καλλιτέχνη με μια πέτρα. Θα συζητήσουμε για πειράματα με acoustic emissions, για τα όρια των υλικών, για το εικαστικό ενδιαφέρον των βλαβών και των αλλοιώσεων τους, αλλά και για τις αφηγήσεις που μπορούν να ξεπηδήσουν με κατάλληλη έρευνα κατά την εικαστική ή γλυπτική διερεύνηση των βράχων , την Τρίτη 20-12-2022, στις 11:00πμ σε ανοιχτό κάλεσμα για το κοινό με γενικό τίτλο: Μνήμη και Πέτρα .


Η παρουσίαση  θα γίνει δια ζώσης στην αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος του κεντρικού κτηρίου και  διαδικτυακά στην εικονική αίθουσα 3 του ΤΕΕΤ Σχολή καλών τεχνών Φλώρινας ΠΔΜ  . Η διάλεξη είναι ανοιχτή στο κοινό στον σύνδεσμο  https://zoom.us/my/uowm.eetf3, Meeting ID: 680-447-7017 και επιτόπου.

 

Σύντομο βιογραφικό

Μάνια Μπενίση, MSc ‘Σχεδιασμός-Χώρος-Πολιτισμός’ Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π. και  MSc, DIC, Geol. Engineering, Imperial College, UK (υπότροφος Ακαδημίας Αθηνών) - Επιστημονικός συνεργάτης των καλλιτεχνών Joana Hadjithomas and Khalil Joreige στην παραγωγή έργων τους για το Ανθρωπόκαινο για το Centre Pompidou (έργο Unconformities, 2017-2018) και την 58η  Venice Biennale (έργο Sarcophagi, 2019) - Φωτογράφος (@mbenissi).

Το φωτογραφικό της έργο εστιάζεται στο μεταίχμιο Τέχνης & Επιστήμης (scientific art), στη μελέτη της αστικής και της φυσικής συνθήκης και στην ημερολογιακή φωτογραφία: έργα της ανήκουν στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εκδώσει πέντε φωτογραφικά βιβλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου